Motorina a depășit pragul de 6 lei la unele benzinării: ”50 de lei în plus la un plin"

11-05-2019 07:34

Șoferii români au parte de o nouă creștere a prețului carburanților. Sortimentul standard de motorină a depășit deja pragul de șase lei pe litru la unele benzinării din țară.

Iar diferența, spun șoferii, se simte. De la începutul anului și până acum, prețul motorinei a crescut cu 12 procente, iar cel al benzinei cu 17 procente.

Potrivit Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pieţei carburanţilor administrat de Comisia Europeană, la începutul săptămânii, preţul mediu al motorinei standard în România era de 5,95 de lei per litru, iar cel al benzinei de 5,81 de lei per litru.

La pompă, însă, proprietarii de maşini cu motoare diesel au avut parte de o surpriză. Motorina, cel mai consumat carburant la noi, a depăşit deja pragul de şase lei per litru la sortimentul standard în unele benzinării din ţară.

Nici la benzină nu stăm mai bine. De la începutul anului şi până acum s-a scumpit cu 84 de bani litrul, iar motorina cu 64 de bani litrul.

Iar diferenţele se simt cel mai mult în buzunarele românilor.

"Se simte, mai ales că nu mai te duci să faci plinul, te opreşti la strictul necesar şi după aceea vezi cum îţi programezi mai bine bugetul”, spune un bărbat.

"Un plin acum sub 300 de lei nu mai poţi să faci. Mulţumim guvernării. Diferența față de anul trecut este cam de 50 de lei la un plin", spune alt șofer.

"Creşterea salariilor înseamnă şi creşterea preţurilor. E o chestie care urma şi era normală, trebuia să fie anticipată", este de părere alt șofer.

România are totuşi a treia cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană, după Bulgaria şi Polonia. La motorină, însă, stăm mai prost. Preţul mediu de la noi este mai mare decât în Austria, Polonia, Malta sau Bulgaria.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO