Isărescu l-a desfiinţat profesional pe Vâlcov: ”Într-o lună a putut să producă atâtea perle”

Dată publicare: 11-02-2019 19:29
Dată actualizare: 11-02-2019 20:05


Preţurile vor creşte şi anul acesta, aşa că inflaţia va fi în medie cu 3% mai mare ca anul trecut. Anunţul a fost făcut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

”Trebuie să fim foarte atenţi, să nu băgăm căruţa în șanț", a declarat acesta, care a calificat atacurile asupra BNR, din ultima vreme, drept ''jalnice şi iresponsabile''.

Isărescu l-a desfiinţat profesional pe consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, despre care a spus că nu vorbeşte în numele Guvernului României. Vâlcov nu a răspuns criticilor.

Acuzat de consilierul pe probleme economice al Premierului, Darius Vâlcov, că ar ascunde înţelegerile dintre bănci şi că ar manipula cursul de schimb, guvernatorul Mugur Isărescu susţine că afirmaţiile sunt complet false.

Mugur Isărescu: "Nu vine fiecare şi aruncă câte-o cifră care-i convine. Se duce la televizor, sunt acolo doi pitpalaci care se fac că-i pun întrebări şi el zice uite cum e - asta-i bună domnule. Într-o lună a putut să producă atâtea perle încât chiar ne produce probleme. A mai declarat la Bloomberg ca ROBOR-ul trebuie setat, poate să-l sedăm. Nu ştiu ce setare poţi să-i faci, că el săracul este un algoritm de medie, care se calculează automat."

Isărescu a anunţat că BNR se delimitează public de toate declaraţiile lui Darius Vâlcov, iar ideile acestuia nu sunt în planul de măsuri şi declaraţia de aderare la Zona Euro semnată de România şi asumată de Guvern săptămâna trecută.

Mugur Isărescu: ”Aş spune aşa că nu există niciun damf de Vâlcov în documentul ăsta, dar absolut niciunul şi-atunci nu ştiu în numele cui vorbeşte, că nu poate să vorbească în numele Guvernului. Acum dânsul vorbeşte şi în numele Parlamentului. Să scoată încă o ordonanţă că văd că le scoate uşor şi să spună acolo, de mâine sau de pe 1 martie ca să dăm şi un interval, să trăiască românii mai bine. Mai bine şi decât în Germania eventual. Că dacă nu, le punem o taxă."

Consilierul pe Probleme Economice al Premierului României, Darius Vâlcov, nu a răspuns criticilor guvernatorului.

Raportul BNR pe inflaţie, prezentat de Isărescu, arată că anul acesta preţurile vor creşte, în medie cu 3%. Guvernatorul atrage atenţia că urmează o corecţie economică.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: "Bineînţeles că suntem pentru creşterea consumului, pentru creşterea veniturilor, dar atenţie la dozaj. Adică ce se doreşte, să închidem ochii, să ne facem că nu vedem cifrele astea, sau să le vedem numai cum vor unii? Noi suntem economisiţi, noi anunţăm şi trebuie să o facem, dar acest tip de propagandă de două parale nu cred că mai merge."

Guvernatorul şi toţi ceilalţi 8 membri din Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale vor merge marți la Parlament ca să dea explicaţii senatorilor despre cursul de schimb, dobânzi şi sistemul bancar.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO