Inchisa de 2 ani, Piata Amzei isi cauta administrator. Redeventa e de 37.000 de euro pe luna

18-11-2012 21:23


Piata Amzei, una dintre cele mai moderne din Bucuresti, dar si din tara isi cauta un nou administrator. Din lipsa de personal si de bani, primaria sectorului 1 vrea sa concesioneze spatiul pana in anul 2048.

La Piata Amzei, lucrarile de renovare au inceput in 2008 si au fost gata 2 ani mai tarziu. De atunci, Piata sta inchisa, pentru ca oficialii n-au mai avut bani si pentru ea. De aceea vor s-o concesioneze pe 35 de ani.

Primaria sectorului 1 ii cere noului administrator o redeventa lunara de cel putin 37 de mii de euro, suma de la care va porni licitatia si care va acoperi si chiar depasi costurile suportate de bugetul local pentru modernizarea pietei. Primaria nu pierde nimic. Dupa o investitie de 12 milioane de euro, castigul din concesionarea pe 35 de ani este dublu.

Concesionarul va trebui sa amenajeze si sa intretina spatiul, sa-l doteze cu mobilier si sa se ocupe de curatenie din perimetrul pietei. Tot el este cel care va avea in sarcini eventualele reparatii dar si atribuirea autorizatiilor si avizelor. Una peste alta vorbim totusi despre o afacere profitabila.

Cu toate ca destinatia pietei nu poate fi modificata, administratorul va putea sa inchirieze spatii din care sa castige bani frumosi. Piata Amzei are o suprafata de aproape 4000 de mp. Are subsol si etaj si o parcare subterana de 1900 mp. Din toata aceasta afacere singurii care au semne de intrebare sunt comerciantii.

Tags: piata amzei,

VIDEO PROTVPLUS.RO