Florin Cîţu, despre gaura din buget: "România a fost condusă pe modelul lui Al Capone"

Ultima actualizare: 14-11-2019 13:24

Economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe. Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el", a explicat Cîţu.

El a precizat că s-a uitat să vadă care este de fapt situaţia datelor reale şi că discutat cu reprezentaţi ai Comisiei Europene şi ai organismelorfinanciare internaţionale.

"Cam tot ce am găsit aici a depăţit cele mai pesimiste aşteptări”. a susţinut ministrul de Finanţe. ”Situaţia reală nu era cunoscutăşi nu era anticipată nici de partenerii internaţionali”, a subliniat el.

Cîţu a precizat că va sesiza organele abilitate în legătură cu această situaţie.

"Totul a fost premeditat. În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamente leeconomiei româneşti”, a conchis Florin Cîţu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO