Finantare de pana la 40.000 de euro pentru romanii care vor sa inceapa o afacere. Conditiile obligatorii
Romanii din toata tara, mai putin cei care au domiciliul in Capitala, si vor sa inceapa o afacere, pot primi finantare nerambursabila de maximum 40.000 de euro, prin programul Romania Start-Up Plus.
Anuntul a fost facut de Guvern. Si in prealabil, viitorii antreprenori vor fi instruiti, vor face practica in firme din domeniul care ii intereseaza, si vor fi ajutati sa intocmeasca planul de afaceri. Programul va fi derulat de universitatii, institutii publice, firme si fundatii specializate in pregatirea profesionala.
Dupa ce si-a facut studiile, timp de 6 ani, in Austria si Olanda, Rob s-a intors in tara cu gandul de a-si face un magazin online. Are nevoie de finantare pentru a plati programatori care sa il ajute sa-si pune ideile in practica.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Rob Marin: "Finantarea este si un prijin emotional si motivational pentru ca exista altcineva in afara de tine care crede ca acel produs va reusi si in al doilea rand e statul care te impinge sa continui."
Ca sa obtina banii, Rob trebuie sa participe insa la o serie de cursuri si chiar sa faca un stagiu de practica in domeniul comertului online. In total, au fost pusi la bataie 5 milioane de euro de catre Comisia Europeana. 40% din acesti bani vor fi folositi pentru instruirea antreprenorilor aspiranti, iar restul pentru firmele nou create.
Toti cei selectati cu proiecte bune vor face practica la firme renumite din diverse domenii.
Cosmin Rosia-Micu, directorul general al Camerei de Comert Brasov: "Acest stagiu va avea o perioada de minim 40 de ore, dupa aceasta etapa urmeaza o etapa de mentorat, consultanta, vom urmari daca firma isi mentine ativitatea, au dificultati, le vom acorda asistenta primara."
Si la Cluj, cateva organizatii se pregatesc sa acceseze fondurile din programul Romania Start Up Plus.
Prin acest program vor fi instruite in domeniul antreprenorial peste 10.000 de persoane, vor fi infiintate peste 1.500 de firme si se vor crea mai bine de 2.000 de locuri de munca, estimeaza ministerul fondurilor europene. Programul este destinat doar romanilor care nu au domiciliul in Bucuresti.