Constipatia mamei sale l-a facut multimilionar pe un barbat din SUA. Afacerea cu care a spart piata vaselor de toaleta

24-08-2016 17:00


bobby edwards

Un simplu taburet pentru picioare, construit din plastic, destinat toaletelor, a facut o familie din Utah sa devina milionara in dolari.

"Acum, toata lumea zice: De ce nu m-am gandit la asta pana acum? Am dovedit ca multa lume greseste si a fost bine", a declarat pentru CNBC Bobby Edwards, creatorul scaunelului Squatty Potty, in varsta de 41 de ani.

Totul a inceput dupa ce mama sa s-a plans ca are probleme la baie: "Am fost constipata toata viata", spune Judy. Iar varsta inaintata nu a facut decat sa inrautateasca situatia.

In urma cu cativa ani, un medic i-a recomandat sa foloseasca un scaunel pe care sa puna picioarele in timp ce sta pe vasul de toaleta. A incercat, iar rezultatul a fost uimitor.

"Era o diferenta enorma.", spune ea. Iar sotul ei, Bill, a fost de asemenea uimit. "Amandoi ne-am spus, Wow, avem 60 de ani, de ce nu am stiut nimic despre asta?"


Foto: creatorii Squatty Potty

Insa scaunelul nu era perfect, iar Bobby a vazut in asta o oportunitate de afaceri: "Nu exista nimic pe piata care sa ne ajute sa rezolvam problema. Asa ca am facut-o."

Primul scaunel l-au facut din lemn si l-au numit Squatty Potty, bazat pe ceea ce auzisera despre traditionala gaura in pamant din China si pozitia pe care corpul o are in aceste toalete.

"Toti avem un nod in colon. Pentru ca, altfel, toti ne-am c*** pe noi oriunde ne-am duce.", explica el. Asezarea pe vasul de toaleta relaxeaza acel nod pana la un punct, insa pozitia cu genunchii ridicati favorizeaza o evacuare mult mai buna. "Majoritatea problemelor cu colonul incep acolo unde este acel nod", spune si tatal sau, Bill.

Familia a inceput sa daruiasca scaunelele construite prietenilor si vecinilor, care s-au amuzat prima data, pana cand au inceput sa le foloseasca. Apoi, el, unul dintre frati si parintii sai au facut un imprumut de 35.000 de dolari, cu care au construit un website si au lansat primele produse.

Judy a decis ca aceste scaunele sa fie construite din plastic, pentru ca pretul de vanzare sa fie mai mic. "Prima comanda a fost de 2000 de produse si a venit din China. Eram cu gura cascata. Cum? Si credeam ca nu vom vinde niciodata asa ceva, nu? Acum vindem o gramada, zilnic."

Primul an de vanzari, in 2011, a fost de 17.000 de dolari. Anul trecut, incasarile au atins 19 milioane de dolari. Iar in 2016 estimeaza o cifra de afaceri de 30 de milioane de dolari.

"Probabil ca vom atinge cifra de 100 de milioane de dolari in urmatorii cativa ani", spune Judy.

Compania are acum 15 angajati, iar toate produsele sunt fabricate in SUA.

Sursa: CNBC

VIDEO PROTVPLUS.RO