Cat castiga un angajat la Lidl. Retailerul german promite salarii mai mari ca la concurenta

27-11-2014 11:29


Lidl

Lidl Romania face angajari in magazinele sale din mai multe orase din Romania, printre care Bucuresti, Sibiu, Galati, Medias, Targu Neamt, Suceava, Barlad sau Sebes, potrivit gandul.info.

Printre posturile scoase la concurs de catre retailerul german se numara posturi de vanzatori, de sefi de vanzari sau sefi-adjuncti in magazin, iar salariile oferite sunt "atractive si peste medie", sustin cei de la Lidl.

Candidatul ideal pentru job trebuie sa fie punctual, sa aiba rezistenta la stres si trebuie sa lucreze cu placere intr-o echipa. Pentru posturile de sefi de vanzari, sunt favorizati candidatii cu studii superioare in domeniul economic, comercial, tehnic sau in industria alimentara, care detin un carnet de conducere categoria B si care cunosc o limba straina de circulatie internationala, de preferinta engleza sau germana. In plus, retailerul ofera si alte beneficii la angajare: pe langa salariu, sefii de vanzari primesc si masina de serviciu, un iPad si un telefon mobil.

Potrivit unei analize Ziarul Financiar, salariul mediu brut in lanturile de hipermaketuri din Romania se situeaza undeva intre 1.900 si 2.250 de lei. De exemplu, daca cel mai bine platiti angajati lureaza pentru Carrefour sau Cora, cei de la Auchan isi remunereaza angajatii cu salarii medii brute sub 2.000 de lei.

Cele doua mari lanturi de hipermarket-uri au avut insa si vesti bune pentru angajati, aplicand in perioada 2008 - 2013 majorari salariale si de 60% si ridicand astfel nivelul la standardele aplicate de concurenta. Salariul mediu brut la nivel national este de 2.334 de lei, fiind astfel peste nivelul platit de cei de la Auchan.

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO