Afacerea de 55 de miliarde de dolari care zguduie lumea comunicatiilor. Time Warner Cable va fi preluat de Charter

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55
Time Warner Cable

Fara indoiala, vorbim de tranzactia anului 2015. Numarul 4 de pe piata cablistilor din SUA va prelua numarul 2 din aceeasi piata, Time Warner Cable pentru incredibila suma de 55 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Charter incearca sa devina numarul 1 pe piata cablistilor americani, loc detinut in prezent de Comcast prin achizitia numarului 2 de pe piata, Time Warner Cable. Compania, care opereaza independent de Time Warner Inc, va fi preluata pentru 55 de miliarde de dolari, actualii actionari urmand a primi si actiuni in noua companie, in functie de sumele pe care le vor accepta in cash.

Astfel, cei care vor primi cate 100 de dolari pentru fiecare actiune, vor primi 0,5409 actiuni Charter, iar cei care vor alege sa primeasca 115 dolari cash, vor primi respectiv 0,4562 actiuni la noua companie.

Tranzactia este una uriasa si intra in top 20 cele mai mari achizitii din istorie. Comcast, actualul numar 1 pe piata, incercase o achizitie similara insa aceasta a picat pentru ca nu a obtinut autorizatia necesara.

Ramane de vazut acum daca autoritatile care reglementeaza piata cablistilor din SUA isi vor da acordul pentru aceasta tranzactie. Bloomberg. In trecut, cei care se ocupa de legislatia din domeniu s-au aratat extrem de prudenti atunci cand o companie devine prea puternica in privinta accesului la internet, mai ales acum cand acesta devine principalul mod in care americanii au acces la TV.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO