Vintu, Turcan si Stoian au fost trimisi in judecata

Ultima actualizare: 03-11-2012 05:26

UPDATE: Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si cei doi apropiati ai sai - Octavian Turcan si Alexandru Stoian - au fost trimisi in judecata.

Odata cu dosarul vor ajunge in fata instantei si interceptarile convorbirilor telefonice purtate de suspecti, in cazul fugii lui Nicolae Popa. Omul cautat in lumea intreaga ca sa ispaseasca 15 ani de inchisoare dupa prabusirea FNI.

Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan vor fi judecati sub acuzatia de favorizarea infractorului, in timp ce soferul miliardarului va trebui sa raspunda acuzatiei de complicitate la favorizarea infractorului.

Celor trei li se reproseaza ca in urma cu un an ar fi finantat in doua randuri cu 70.000 de euro ascunderea fugarului Nicolae Popa, pentru ca acesta sa nu fie prins si adus in Romania, unde trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa.

Cazul nu este insa finalizat. Procurorii vor continua investigatiile pentru a afla cine este persoana care l-ar fi ajutat pe Popa sa impiedice extradarea din Indonezia, dar si cercetarea lui Sorin Ovidiu Vintu, de asta data acesta fiind suspectat de spalare de bani.

Pana la finalizarea anchetei, procurorii vor mentine sechestru asupra unei case detinute de miliardar, asta in eventualitatea in care va fi gasit vinovat si condamnat sa acopere cei 70.000 de euro platiti lui Popa, suma ce potrivit legii va fi confiscata.

In rechizitoriul care are 69 de pagini si care a fost trimis astazi la Tribunalul Bucuresti, instanta care va judeca acest caz, procurorii mai arata ca intreaga ancheta a costat 18.000 de lei, bani pe care tot suspectii i-ar putea suporta daca vor fi condamnati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO