Victima doctorului Ciomu a primit 200.000 de euro! Banii vin de la Primarie

Ultima actualizare: 28-09-2012 20:21

Dupa 5 ani, victima doctorului Naum Ciomu primeste o parte din cei 500.000 de euro, daune morale in urma cazului de malpraxis. 200.000 de euro au fost deja transferati din contul spitalului Panduri, unde a fost mutilat.

 

Banii vin, de fapt, de la bugetul Primariei Capitalei, care are institutia medicala in subordine. Ca sa nu se mai intample asa, este posibil ca, din toamna, sa fie dublate asigurarile obligatorii ale doctorilor si spitalelor.

Pacientul, acum in varsta de 33 de ani, caruia chirurgul Naum Ciomu i-a sectionat penisul in urma unei operatii de rutina, in 2004, are de cateva zile in cont prima transa.

Victima doctorului spune ca avea nevoie disperata de bani. Trebuie sa isi plateasca datoriile pe care le-a acumulat cu procesele si tratamentele. Apoi, va incerca sa isi faca o noua interventie chirurgicala reparatorie. Pana in 2011 va primi si restul, 300.000 de euro, in doua rate.

Intreaga suma vine din bugetul Primariei Capitalei, iar autoritatile anunta ca au platit despagubirea pentru ca spitalul sa nu intre in faliment. Pentru a recupera suma, il vor chema in instanta pe medicul Ciomu.

Automat, revine in discutie o problema mai veche: asigurarile de malpraxis din Romania nu acopera, nici pe departe, culpe medicale grave. Asa ca, in noua legea a malpraxisului se impune cresterea sumelor pentru asigurarile minime.

Proiectul ar putea intra in dezbatere publica in toamna. Abia atunci isi vor spune parerea si cei de la Comisia de supraveghere a asigurarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO