Targoviste, orasul terorizat de clanul Ghenosu si locotenentii sai

Ultima actualizare: 03-11-2012 02:04

Cele mai multe dintre dosarele in care sunt cercetati membrii gruparii Ghenosu sunt pentru tentativa de omor, amenintari, violenta si furturi calificate. 22 dintre ele sunt in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, 16 sunt inca la Politie.

Clanul Ghenosu a prins putere dupa fiecare fapta grava. De fiecare data, liderul gruparii pe numele lui real Florin Parjol dar si "locotenentii" lui au scapat. In cele mai multe cazuri, de frica, victimele si-au retras plangerile, iar martorii au avut nevoie de protectie pentru a-si pastra declaratiile.

In cazul politistului Codrut Oprea martorii au acceptat sa dea declaratii numai sub protectie. Au venit cu cagule pe cap si imbracati la fel pentru a nu putea fi identificati.

La 21 de ani, "Danezu'" este unul dintre "locotenetii" clanului Ghenosu', adica un membru care pune in aplicare ordinele venite "de sus", dar in acelasi timp beneficiaza de toata puterea gruparii.

Ordinul de a-l ataca un politistul criminalist Codrut Oprea ar fi venit chiar din interiorul clanului Ghenosu' care, pentru a castiga si mai multa influenta locala, si-ar fi propus sa comita acte de agresiune asupra oamenilor legii.

Politistul ar fi deranjat prin simpla lui prezenta in barul din centrul orasului Targoviste, bar frecventat des de Ghenosu si oamenii sai. De altfel, localncii numesc acest loc "barul viceprimarului George Bogdan Ana", care, sustin ei, ar fi apropiat al clanului. El neaga insa orice legatura.

Agentul Oprea se afla in local in timpul liber ca sa verifice informatia ca acolo se consuma droguri. Danezu este chiar el consumator de substante interzise, lucru confirmat si de medicii care i-au facut testele toxicologice.

Presedintele Sindicatului PROLEX, Vasile Lincu, spune ca, din informatiile pe care le are, de mai bine de o luna a existat in sistemul de comunicare interna al Politiei informatia ca unul dintre politisti este in pericol iminent de a fi agresat de membii gruparii Ghenosu'.

Asadar, conducerea Inspectoratului de Politie Dambovita stia de amenintari si ar fi trebuit automat sa ceara ajutor la DGIPI.
Directia Generala de Informatie si Protectie Interna, cea care urma sa monitorizeze situatia, anunta printr-un comunicat ca nu i s-a solicitat nimic in acest sens.

Orasul Targoviste pare controlat de ani de zile de clanul Ghenosu.

Liderul, Florin Parjol, recunoscut ca un om extrem de violent a fost arestat prima oara in Franta in anul 2003 pentru trafic de persoane. Le-a fost predat autoritatilor romane in 2007, cand a si fost pus in libertate de Tribunalul Dambovita, inainte de termen.

In martie 2008, Ghenosu loveste din nou. De aceasta data, in interlopi rivali pe care ii ataca la o casa de pariuri din oras, cu pistoale. Trei persoane au fost ranite atunci, iar Florin Parjol alaturi de alti razboinici au fost arestati.

Au stat dupa gratii numai pana in luna iulie, cand procurorii nu au mai cerut prelungirea arestarii preventive.

Ghenosu a ajuns din nou in celula in ianuarie 2009 intr-un dosar de crima organizata specializata in falsificarea de carduri. In timpul perchezitiilor de atunci anchetatorii au gasit peste 100.000 de euro, arme si gloante.

Cateva luni mai tarziu insa a fost pus din nou in libertate dupa ce prin intermediul avocatei i-a oferit mita judecatorului Dumitru Rebegea, cel care ii judeca dosarul. De altfel, judecatorul este si acum in arest preventiv pentru acel episod. Ghenosu in schimb este printre noi.

Clanul sau are legaturi stranse cu cel al Cordunenilor, dar si cu Camatarii.

Si "Danezu'" a scapat fara o zi de arest dupa ce si-a batut crunt iubita in scara unui bloc. In acest caz victima si-a retras, de frica, plangerea, iar ancheta procurorilor a incetat automat, pentru ca asa scrie in lege.

"Locotenentii" lui Ghenosu eliberati din arest!

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO