Spitalul Sf.Ioan a fost ACUZAT de vatamare corporala si ar putea fi inchis!

Dată publicare: 14-04-2010 00:00
Dată actualizare: 11-10-2012 07:45


In premiera in Romania, un spital este pus sub urmarire penala pentru vatamare corporala grava din culpa. Institutia in cauza este spitalul Sfantul Ioan, care patroneaza maternitatea Bucur, adica locul tragediei pentru bebelusul uitat intr-un incubator.

Parintii se declara multumiti ca cea mai mare maternitate din Capitala s-ar putea inchide, dar duc lupta mai departe. Vor un milion de euro, pentru baietelul care le-a fost desfigurat.

Parintii micului pacient au primit vestea oficial chiar de la procuror. Tot el le-a comunicat si ca firma care se ocupa cu revizia incubatoarelor va fi cercetata penal.

Avocatul lor se plange insa ca deocamdata doar asistenta care era de serviciu este pusa sub invinuire. Si-ar fi dorit ca si medicul de garda sa fie tras cumva la raspundere.

Cazul bebelusului de numai trei zile ars in incubator in noaptea dintre 13-14 noiembrie anul trecut a socat toata Romania!

In 20 noiembrie, anchetatorii au acuzat-o pe moasa Emilia Baron pentru vatamare corporala grava din culpa. Aceasta nu a fost acuzata, insa, de neglijenta in serviciu.

Intre timp bebelusul a fost supus mai multor operatii de transplant de piele.

Parintii lui Alex, bebelusul ars in incubator, cer daune in instanta de un milion de euro.

Pe 9 aprilie 2010, la 4 luni de la declansarea cercetarilor, procurorii au extins urmarirea penala si fata de Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si fata de societatea comerciala Aciram - cea care trebuia sa asigure mentenanta incubatorului - pentru aceeasi infractiune.


VIDEO PROTVPLUS.RO