Parintii bebelusului ars in incubator cer daune de 1 milion de euro!

Ultima actualizare: 04-06-2012 20:32

Vestea a venit de la avocata familiei, in timp ce asistenta medicala, considerata responsabila, era audiata de procurori.
Acestia au anuntat-o ca este urmarita penal, pentru vatamare corporala grava.

 

Procurorii cerceteaza opt persoane - medici si asistente, care au fost in tura atat inainte, dar si dupa ora 7.00. Si asta pentru ca incidentul a avut loc in intervalul de timp in care se facea schimbul, asa ca deocamdata nimeni nu este exclus din ancheta. Printre ei se numara si sefa sectiei de neonatologie de la maternitatea Bucur, dar si asistenta Emilia Baron, cea acuzata ca ar fi uitat bebelusul in incubator.

Femeia se apara, spunand ca de vina sunt cele patru zile de concediu fara plata. In loc sa fie doua asistente pe tura, a fost una singura, care a trebuit sa aiba grija de 30 de copii. Mai mult, sustine asistenta, incubatorul cu pricina era defect.

Femeia a venit la Parchetul General putin inainte de ora 10.00, impreuna cu avocatul. A stat aproape patru ore in biroul procurorilor, care o invinuiesc de vatamare corporala grava.

Intre timp, parintii bebelusului au depus o sesizare si la Colegiul Medicilor.

In cateva zile sunt asteptate si rezultatele expertizei tehnice a incubatorului. Vor mai fi audiate si alte persoane, iar apoi procurorii vor decide impotriva cui - dintre cei opt cercetati - vor mai incepe urmarirea penala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO