Miracol in cazul bebelusului uitat intr-un incubator al maternitatii Bucur

Dată publicare: 20-01-2010 00:00
Dată actualizare: 09-04-2012 09:05


Dupa mai bine de doua luni de tratament si doua transplanturi de piele, baietelul, care suferise arsuri grave, a fost externat. Extrem de emotionati, medicii care l-au salvat de la moarte si i-au dat o noua sansa spun ca Alex s-a vindecat.

 


Baietelul, acum in varsta de peste doua luni, a parasit spitalul miercuri dimineta, impreuna cu parintii. Acesta a crescut si cantareste acum peste 4 kilograme. Mai are cicatrice de pe urma arsurilor profunde suferite, pe mana stanga, torace si obraz.

Chirurgii spun insa ca pielea acestuia se va regenera si spera ca baietelul sa nu ramana cu urme vizibile. Trebuie insa sa faca recuperare la mana stanga, acolo unde i-au fost carbonizati si o parte din muschi.

Copilasul va trebui sa vina periodic la control, pana la varsta de 18 ani, pentru ca exista riscul ca cicatricele de la suprafata sa aiba altele in interior, care nu pot fi depistate prin analize.

Au trecut doua luni cumplite pentru micutul Alex, dar si pentru parintii lui. Doua luni in care copilasul, mic cat o franzela, a trecut prin doua transplanturi de piele si, mai grav de atat, a fost fata-n fata cu moartea.

Peste 100 de medici si asistente l-au ingrijit in aceasta perioada, de la chirurgi, anestezisti si neonatologi. Toti i-au fost ca niste parinti.

Chiar daca au trecut printr-o mare cumpana si baiatul lor se simte bine, parintii nu pot trece cu vederea neglijenta asistentei care nu l-a supravegheat in incubator. Femeia a scapat doar cu sase luni de suspendare din activitate.

Astfel, sotii Dragomir isi continua actiunea in instanta prin care cer daune de 1 milion de euro. La randul lor, procurorii au inceput urmarirea penala a asistentei, pentru vatamare corporala grava.

Tags: malpraxis,


VIDEO PROTVPLUS.RO