Salvamontistii au oprit cautarile in cazul celor doi turisti disparuti

28-11-2008 00:00

Sustin ca parintii baiatului ratacit pe munte i-au amenintat, i-au jignit si au facut presiuni asupra lor sa continue cautarile, in orice conditii, chiar daca isi risca viata.


Vineri, 40 de salvamontisti si jandarmi montani au facut o ultima incercare sa-i gaseasca pe tineri, dupa ce cativa angajati SRI, care s-au implicat in caz, au anuntat ca au localizat telefonul mobil al baiatului ratacit.

Salvamontistii si jandarmii s-au impartit in doua echipe. Unii au pornit din Busteni spre Valea Caraiman, iar altii au mers cu telecabina, impreuna cu angajatii SRI, deasupra zonei in care scannerele au detectat semnalul emis de telefonul mobil.

Totusi, parintii baiatului disparut nu au fost multumiti de eforturile salvatorilor. Chiar daca ei si-au riscat viata pe munte si au fost surprinsi de doua avalanse in timpul operatiunilor.

Sambata trecuta, cei doi tineri, de 24 si 25 de ani, au anuntat la Salvamont ca s-au ratacit in zona Hornul Vaii, intre Busteni si Cabana Caraiman. De atunci, salvamontistii au urcat de 10 ori pe munte, in cautarea lor. 

A fost o desfasurare de forte fara precedent pana acum, in cei de 35 de ani de cand exista serviciul de Salvamont Busteni. 

Parintii tanarului disparut in munti, impreuna cu o prietena, au chemat in ajutor doi salvatori din Austria. Strainii au vazut ca, in munti, ninge, este viscol si pericol de avalansa si au plecat dupa doua zile. Apoi, au adus si un radiestezist, care a sustinut ca simte pulsul celor doi tineri disparuti. In cele din urma, au aparut in zona si angajati SRI, cu echipament special de cautare. 

Toate eforturile au fost insa in zadar. Cei doi tineri n-au fost de gasit. Iar salvamontistii spun ca sunt, cu siguranta, morti si acoperiti de cativa metri de zapada. De aceea, au decis sa intrerupa, pentru moment, cautarile.


VIDEO PROTVPLUS.RO