O capodopera de infractiune. Au furat tablouri de 5 milioane de euro!

19-11-2008 00:00

Un roman si doi cetateni maghiari si-au unit fortele si au furat din casele unor colectionari din Austria tablouri, ceasuri si obiecte din argint in valoare de cinci milioane de euro.


Le-au strecurat apoi intr-o camera de hotel din Brasov si au inceput sa caute clienti prin Romania. Interesat de oferta lor s-a aratat si un politist sub acoperire.

Politistii si procurorii sunt convinsi ca nu au de a face cu niste amatori, mai ales ca liderul retelei, unul dintre cetatenii maghiari, mai are 28 de condamnari, cele mai multe pentru furturi de obiecte de arta.

Romanul avea ca misiune gasirea cumparatorilor, mai ales pentru ca ungurii nu vorbeau deloc limba romana. Ba chiar a si contactat cativa colectionari din Oradea, Brasov si Bucuresti. Asadar, spun anchetatorii, furturile nu au fost comise la comanda si nu erau dispusi sa vanda obiectele oricui.

Acestia vor sa afle daca mai exista si alti membri ai retelei si  incearca sa recupereze si alte obiecte care au fost furate din Austria si nu au fost gasite inca.VIDEO PROTVPLUS.RO