Iadul pe pamant in judetul Giurgiu! Biserica din Bulbucata s-a facut scrum

19-11-2008 00:00

Parca s-a dezlantuit iadul pe pamant, marti seara, intr-o localitate din judetul Giurgiu. Doar un morman de scrum si cateva ziduri innegrite de fum au mai ramas dintr-un monument istoric.


Biserica din Bulbucata a ars aproape in intregime, iar cartile vechi, icoanele si obiectele de cult au pierit toate in flacari. Se pare ca lacasul a fost cuprins de foc inca de marti dupa-amiaza, dar oamenii au observat incendiul dupa cateva ore. S-au speriat si au sunat imediat la 112, insa pompierii nu au mai putut salva mare lucru.

A venit o vecina. Nea Gica, nea Gica, a luat biserica foc. Si cand am venit cu baiatul femeii, am deschis usa si am luat doua-trei galeti de apa. Ce sa facem noi cu doua galeti de apa?
Stan Iliescu, dascal
Localnicii spun ca au vazut flacari la biserica si au sarit ca arsi. Satenii spun ca un necaz mai mare nu se putea abate asupra lor. Femeile au privit cu lacrimi in ochi cum biserica, veche de peste 100 de ani, a fost mistuita de flacari.

Pompierii recunosc si ei ca au avut o misiune grea. A fost nevoie de sapte autospeciale pentru interventie. Pentru ca biserica avea geamurile si usa inchise, focul a ars mocnit.

Militarii si politistii au inceput o ancheta si incearca sa stabileasca acum de la ce ar fi putut izbucni incendiul, precum si la cat se ridica valoarea pagubelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO