Primaria a luat in grija caii de la Fierbinti,dar n-are bani sa-i intretina

Dată publicare: 19-11-2010 00:00
Dată actualizare: 18-10-2012 12:31


Situatia celor 32 de cai de ras de la Fierbinti, gasiti aproape morti de foame in grajdurile unei ferme, este din nou dramatica. Dupa ce primaria i-a luat in grija, anunta ca nu are bani pentru ei.
 

Caii au primit mancare deocamdata, care le va ajuge pentru aproximativ o luna. Dupa care nu se stie ce se va intampla cu ei. Ca sa mai aiba o sansa la viata ei trebuie neaparat mutati din grajdul in care sunt acum.

Cand temperaturile vor scadea catre 0 grade cei 32 de cai, vor muri cel mai probabil de frig. Primaria si consiliul local, caci in custodia lor sunt animalele pentru 6 luni, nu dispun de herghelii sau alte spatii corespunzatoare in care sa duca animalele. Si spun ca nu au nici bani ca sa investeasca intr-un adapost.

Cei de la Politia animalelor cauta solutii. In grajdul de la Fierbinti au murit deja in jur de 20 de cai. Au mai ramas 32 de armasari si iepe din rasa Shagya Araba. Un astfel de cal in putere poate valora zeci de mii de euro.

Pe valoarea lor ar fi mizat si proprietarul care ar fi asigurat acesti cai pe sume importante, pentru a garanta un credit bancar. Moartea cailor ar insemna si incasarea banilor pe politia de asigurare in valoare de 170.000 de euro.

Proprietarul cailor, Dorin Cristian Dragoi, a fost chemat la discutii de cei de la Politia animalelor, insa a refuzat sa vina.

Tags: cai, animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO