Pacientul mutilat de Ciomu va primi daune de 500.000 de euro

Ultima actualizare: 08-05-2012 17:52

Pacientul doctorului Naum Ciomu va incasa 500.000 de euro, de la spitalul in care a fost mutilat. Prima transa urmeaza sa ii fie virata in cateva saptamani, iar diferenta, in rate egale.
 

Managerii Spitalului "Dr. Burghelea" din Capitala sunt foarte aproape sa semneze o intelegere cu victima si sa scape, astfel, de executarea silita.

Au trecut aproape sase luni de cand judecatorii au decis definitiv si irevocabil ca doctorul Naum Ciomu este vinovat de vatamare coroporala din culpa si l-au condamnat pe acesta la un an de inchisoare cu suspendare.

In plus, chirurgul a fost obligat sa plateasca in solidaritate cu Spitalul "Dr. Burghelea" din Capitala 500.000 de euro sub forma de daune morale. Banii vor ajunge la barbatul pe care acum cinci ani controversatul chirurg il mutila pe viata in timpul unei interventii banale.

Teoretic, aceste daune uriase ar trebui impartite intre institutia sanitara si chirurg, insa Naum Ciomu nu da semne ca ar fi dispus sa isi asume partea, asa cum a refuzat sa plateasca si cheltuielile judiciare catre victima careia i-a sectionat organul genital.

Asigurarea sa de malpraxis ii acopera doar daunele materiale, in valoare de 3.000 de euro.

Victima doctorului are nevoie disperata de bani. Omul trebuie sa isi plateasca datoriile pe care le-a acumulat cu procesele si tratamentele medicale. Apoi, va incerca sa isi faca o noua interventie chirurgicala reparatorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO