MAE:E nevoie ca instanta indoneziana sa se pronunte definitiv in cazul Popa

Ultima actualizare: 13-10-2012 14:56
Nicolae Popa

MAE a precizat in legatura cu subiectul legat de Nicolae Popa, ca Romania nu are un acord de extradare incheiat cu Indonezia, astfel ca este necesar ca instanta indoneziana sa se pronunte definitiv privitor la aceasta decizie.

"Romania nu are un acord de extradare incheiat cu Indonezia, astfel ca este necesar ca instanta indoneziana sa se pronunte definitiv in legatura cu aceasta decizie", precizeaza Ministerul de Externe.

MAE adauga ca, "daca hotararea instantei este favorabila, partile implicate in procedura extradarii se reunesc pentru intocmirea proiectului de decret care va fi inaintat Presedintelui Indoneziei spre aprobare".

Abia dupa ce decretul a fost semnat, extradarea poate avea loc, conchide MAE. Reactia MAE vine dupa ce cotidianul Jakarta Globe a scris, citandu-l pe purtatorul de cuvant al Politiei indoneziene, Iskandar Hasanca, ca Nicolae Popa, condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009, va fi extradat in Romania in luna decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO