Love 8! Campanie anti-violenta in memoria lui Marian Cozma!

Ultima actualizare: 29-04-2012 19:44

"Spuneti nu violentei!" a fost mesajul transmis intregii lumi de mii de oameni din patru tari europene, la o luna de la moartea handbalistului Marian Cozma.

Sambata noaptea, romani, maghiari, sarbi si croati au adus un omagiu sportivului, la o luna de la moartea sa tragica. In memoria campionului Marian Cozma, la ora 1.00, in cluburi si discoteci, tinerii au dat startul campaniei anti-violenta Love 8. Apoi, cu zambetul pe buze, au continuat distractia, asa cum si-ar fi dorit si Marian, daca ar fi fost alaturi de ei.

Cand ceasurile au indicat ora 1.00, mesajul "Viata e importanta, iar violenta o poate curma brusc" a rasunat in noapte. Apoi, pe ecrane a rulat filmul despre Marian Cozma, care a marcat debutul campaniei Love 8. Opt, o cifra care reprezinta ziua in care a murit sportivul, dar si numarul de pe tricoul pe care-l purta la echipa maghiara Vesprem.

Rivali in teren, dar uniti impotriva violentei, handbalistii echipelor Steaua si Dinamo s-au intalnit in acelasi club, in Capitala.

Si la Cluj, tinerii au spus "Stop violentei". Au tinut sa fie tot timpul veseli, in memoria sportivului roman. La Pitesti, un incident petrecut intr-un club, imediat dupa startul Love 8, i-a convins pe tineri sa sustina campania. In cluburile din Brasov, muzica si dansul s-a oprit, pentru scurt timp, la ora 1.00. Numele lui Marian Cozma a fost si pe buzele tuturor celor care au venit in discotecile din Constanta.

In paralel, campania anti-violenta a fost lansata si in Ungaria, Croatia si Serbia, unde, de asemenea, tinerii au adus un omagiu handbalistului roman. Marian Cozma a murit pe 8 februarie, intr-un club din Ungaria, unde a fost injunghiat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO