La zi aniversara, bucurestenii se bucura de orasul lor

Dată publicare: 20-09-2008 00:00
Dată actualizare: 27-05-2012 13:05


La zi aniversara, bucurestenii se bucura de orasul lor

Au vazut spectacole care le-au amintit de Maria Tanase, au ras la jongleriile de pe strazi si au inviorat cafenelele din centrul vechi, incarcat de istorie, dar numai dupa ce s-au batut cu flori.

Sambata seara, bucurestenii sunt poftiti in parcul Izvor, sa cante sub cerul liber cu un oaspete de onoare, Bryan Adams. 

La 549 de ani de la atestarea orasului, oamenii s-au bucurat de o parada a trasurilor. Cuconitele si-au dat intalnire la coada calulului, putin dupa ora 11, unde si-au etalat rochiile de matase si palariile bune de la Paris.

Bucuresteanul momentului a parcurs traseul de pe strazile Toma Caragiu, Ion Ghica, Doamnei si Lipscani, unde, la inceput de secol 19, se vindeau matasuri scumpe, sacagiii aduceau apa, iar floraresele si birjarii inviorau cafenelele.

In Piata Unirii, multimea s-a bucurat gratuit de spectacolele circului Globus.

Meseriile de alta data au fost pomenite cu drag, iar muzica epocii a sunat la fel de fireasca. 

30 de personalitati de seama, care fac cinste Bucurestiului, au primit diplome de excelenta din partea Primarului General. Intr-o atmosfera emotionanta, au fost premiati oameni de film, de teatru, artisti, scriitori, sportivi, medici renumiti si academicieni. Toti au vorbit despre orasul pe care l-au cunoscut sau pe care si-l doresc.

Intalnirea din biroul Primarului a fost un bun moment de relaxare pentru toti cei prezenti.

Printre aceste mari valori contemporane s-a numarat si Alina Dumitru, proaspata campioana olimpica la judo.

Celebri premianti au depanat amintiri. S-a vorbit despre Micul Paris si malurile odata pline de verdeata ale Dambovitei, dar si despre cum ar putea redeveni Bucurestiul de acum frumoasa capitala de altadata.

Vezi aici un portret stirileprotv.ro: Bucuresti, sa ne traiesti!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO