Judecatoarea prinsa bauta la volan risca sa raspunda in fata colegilor

Ultima actualizare: 02-05-2012 01:28

Vremuri tulburi pentru fosta presedinta a sectiei penale din Tribunalul Dambovita. Elena Turcu risca sa fie judecata de propriii colegi dupa ce, in urma cu doi ani, a fost surprinsa bauta la volan.

Atunci, judecatoarea i-a injurat ca la usa cortului pe politistii de la circulatie. Initial, procurorii au decis sa nu o puna sub invinuire pe motiv ca recoltarea probelor de sange in vederea stabilirii alcoolemiei nu s-ar fi facut cu o trusa buna. Dar, iata ca situatia s-a schimbat. Magistratul a fost chemat marti la Parchetul General.

Fosta sefa a sectiei Penale a Tribunalului Dambovita este invinuita oficial de conducerea unui autovehicul sub influuenta alcoolului. Astfel, procurorii Parchetului General au decis sa inceapa urmarirea penala impotriva judecatoarei Elena Turcu dupa doi ani. Vreme in care ancheta ba era deschisa, ba inchisa. Motivul invocat atunci: probele de sange recoltate in vederea stabilirii alcoolemiei nu erau corecte, asta dupa ce legistii au stabilit ca judecatoarea avea unu la mie.

Magistratul a pornit un adevarat razboi impotriva politistilor care au indraznit sa o opreasca si sa o traga la raspundere. Ba chiar a vrut sa iasa pe usa din dos din magistratura, insa seful statului nu i-a semnat decretul.

Acum va raspunde de faptele sale, astazi a si dat primele declaratii, si risca sa fie judecata si pentru parasirea locului accidentului si pentru ultraj.

In data de 15 mai 2007, judecatoarea Elena Turcu se afla la volanul masinii sale si a tamponat un taxi. O insoteau sotul si fiica lor.

Politistii de la rutiera veniti la fata locului au avut parte de un spectacol grosolan. Magistratul i-a injurat mai rau ca la un meci de divizia C.

Intr-un final, presedinta de la acea vreme a Sectiei Penale a Tribunalului Dambovita accepta sa se supuna regulilor si sufla cu greu in etilotest. Dar numai dupa ce isi chemase in ajutor seful si un amic, comandantul politiei.

Circul din strada se muta la spital, unde Elena Turcu a fost dusa pentru recoltarea probelor de sange.

Rezultatele analizelor de laborator au fost fara echivoc: alcoolemie de 1 la mie. Si totusi judecatoarea a reusit sa ii convinga pe procurorii care au cercetat-o mai apoi ca trusa de recoltare nu era in regula si aproape ca a scapat basma curata.

Pana la urma si la insistentele presei Sectia de Urmarire Penala a Parchetului General a redeschis cazul.

In ultimii doi ani, Elena Turcu s-a razboit in instante si cu agentii care au prins-o bauta la volan. Abia dupa zeci de infatisari politistii au fost declarati nevinovati.

Vezi aici cum a reactionat Elena Turcu pe 15 mai 2007 cand a fost prinsa bauta la volan!

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO