Judecatoarea Elena Turcu, acuzata de consum de alcool la volan, achitata

Ultima actualizare: 01-10-2012 13:51
Elena Turcu

Judecatoarea Elena Turcu a fost achitata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost cercetata pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului.

De altfel, in acest dosar, ea a fost judecata fara sa existe un nivel stabilit al alcoolemiei, deoarece judecatoarea a refuzat, in momentul producerii incidentului, sa sufle in etilotest. Astfel, ICCJ a apreciat ca fapta magistratei nu este prevazuta de legea penala.

Judecatorii Inaltei Curti au audiat la ultimul termen de judecata un ultim martor din proces, au vizionat proba video a procurorilor si au ascultat pledoariile finale ale acuzarii si apararii.

Proba video a procurorilor a constat intr-un colaj de imagini video, luate de la institutia de presa care a avut reporteri la fata locului in seara de 14 mai 2007, cand s-a produs incidentul, pentru care Turcu a fost deferita justitiei.

Colajul video propus de procurori ca proba a aratat-o pe Elena Turcu care, in mod constant, a refuzat sa colaboreze cu politistii. Autoritatile i-au cerut in repetate randuri sa ii insoteasca la sectie sau sa sufle in aparatul alcooltest, insa degeaba.

O judecatoare cu tupeu a refuzat sa sufle in etilotest!

Potrivit Mediafax, judecatoarea Turcu a sustinut din nou ca la acel moment nu era beata si ca roseata de pe la fata reprezinta o particularitate individuala pentru care ea nu este vinovata. De asemenea, acuzata a sustinut ca modul in care a procedat la acea vreme a fost "pe fondul unei stari sporite de tensiune", motivata de prezenta in permanenta la evenimente a fetitei ei de numai sase ani.

Procurorul a concluzionat ca, atata vreme cat din nicio proba nu reiese valoarea inregistrata de alcooltest si din cauza ca procedura recoltarii de probe de sange a fost viciata in acest caz, in sensul prelevarii a doua mostre de sange de cate 10 mililitri, nu poate fi atrasa raspunderea pe Legea penala, care prevede ca se deschide dosar penal pentru o alcoolemie mai mare de 0.8 la mie.

Apararea judecatoarei a respins aceasta varianta de achitare si a cerut judecatorilor achitarea Elenei Turcu pe motivul ca fapta de care o acuza procurorii nu exista.

Mai mult, in cazul alcooltestului, avocatii au aratat ca aparatul nu a reusit inregistrarea vreunei valori, pentru ca de ambele dati a dat eroare, care a fost inregistrata in memoria interna a aparatului. Avocatii au aratat ca valoarea de 0.9 la mie care se poate vedea de doua ori in materialul video este o valoare care a fost luata in alt caz, nu cel al Elenei Turcu, dar postata pe ecranul aparatului de politistii care stiau ca presa filmeaza evenimentul intr-o tentativa de manipulare a opiniei publice.

Despre recoltarea de sange avocatii au aratat ca si aceasta proba este nula, datorita faptului ca procedura recoltarii sangelui a fost grav viciata. Astfel, a aratat apararea, Elenei Turcu i s-ar fi luat doar o proba de sange, in vreme ce normele de reglementarea ale procedurii prevad ca trebuie preluate doua probe, la interval de o ora intre ele, de cate zece mililitri.

Judecatoarea prinsa bauta la volan risca sa raspunda in fata colegilor

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO