Incendii violente in tara: un lacas de cult distrus si pagube uriase!

Ultima actualizare: 26-04-2012 18:20

Un incendiu puternic a izbucnit marti seara intr-o gospodarie din Slimnic si, intetit de vant, a cuprins rapid si curtile invecinate. Valvataia a ajuns si la grajduri, unde mai multe animale au ars de vii.


N-a fost nimeni sa le salveze: stapanii erau plecati la camp si au aflat de nenorocire de la pompierii pe care i-au gasit forfotind prin curti. Pompierii incearca sa stabileasca acum de la ce a izbucnit incendiul.

Necaz mare si pentru o familie de pensionari din Calinesti, Arges, pe care un blestem greu pare sa-i urmareasca: in nici 5 ani, flacarile le-au distrus a doua oara locuinta. De data aceasta isi vedeau linistiti de treburi prin gospodarie, cand dintr-o data au simtit un miros greu de fum si in cateva clipe focul care arsese mocnit a cuprins acoperisul. Pana sa vina pompierii, cativa vecini au intrat in casa si au scos cele doua butelii, care puteau exploda in orice moment. Pe langa cateva haine, sunt tot ce le-a mai ramas celor doi pensionari.

Focul a lovit si o biserica dintr-un sat bihorean. Lacasul de cult a ars pana la temelii. Preotul si cativa enoriasi au reusit sa salveze Biblia si alte cateva obiecte din altar. Se pare ca totul a pornit de la instalatia electrica pe care o echipa de muncitori ar fi trebuit sa o repare chiar miercuri.

Biserica a fost construita in 1937, iar anul acesta, dupa renovare, urma sa fie resfintita. Credinciosii sunt hotarati sa puna mana de la mana si sa refaca lacasul cat mai repede. Pagubele se ridica la peste 10 milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO