Imagini cu bebelusii raniti la Maternitatea Giulesti si externati miercuri

Ultima actualizare: 03-11-2012 14:42
Imagini cu bebelusii raniti la Maternitatea Giules...
Doi dintre bebelusii raniti la Maternitatea Giules...

UPDATE: "Am fost martorii unui miracol!", spun cu modestie medicii care i-au ingrijit pe bebelusii arsi in Maternitatea Giulesti. Doi dintre ei, baieti si frati gemeni, au iesit miercuri din Spitalul Grigore Alexandrescu, la o luna de la tragedie.

Doctorii care nu i-au scapat nici o secunda din ochi in tot acest timp le-au dat voie parintilor sa-i ia acasa, pentru ca s-au refacut. S-au luptat cu tarie pentru viata lor si au depasit momentele critice. In salon au mai ramas trei bebelusi, dar si ei sunt pe drumul cel bun.

O luna chinuitoare, cu tratamente, dureri si o suferinta de neimaginat pentru doi copii care in momentul in care au fost dusi la Grigore Alexandrescu nu erau mai mari decat o franzela. Sunt gemeni si impreuna au invins moartea, cand putini le mai dadeau vreo sansa.

Primul dintre ei cantarea la nastere 1,8 kilograme si nu implinise o saptamana cand salonul in care se afla a fost cuprins de flacari. I-au ars manutele, degetele, fata si pieptul. Peste 40% din suprafata corpului a fost afectata, inclusiv caile respiratorii. Dar a fost bine ingrijit, iar pielea lui s-a regenerat, nu are urme si cantareste 2,2 kilograme.

Fratiorul geaman, care s-a nascut cu 2,28 kilograme, avea arsuri si mai intinse, pe 70% din trupul firav. A avut si el vointa sa traiasca si, ajutat de medici, si-a revenit si a mai luat in greutate 300 de grame.

Analizele micilor pacienti au iesit bune, dar doctorii raman in continuare atenti la organele interne, pentru ca dupa o astfel de trauma pot sa apara in timp probleme la nivelul rinichilor si al ficatului.

Modesti, medicii care i-au ingrijit spun, in numele celor peste 100 de cadre medicale din peste sapte specialitati, ca si-au facut doar datoria si ca, intr-adevar, nu se asteptau sa prinda ziua aceasta.

Alti trei supravietuitori ai incendiului, doi baieti si o fetita, au ramas in grija medicilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

In ingrijirea doctorilor mai sunt o pereche de gemeni, un baiat si o fata, care se afla in tratament pentru ca mai au mici leziuni cutanate din cauza arsurilor. Doctorii spun ca si acestia au luat in greutate si spera ca, in doua saptamani, sa poata fi si ei externati.

Alaturi de ei mai este inca un baietel, care n-a trecut de 2 kilograme, dar si el este pe drumul cel bun: a fost internat cu 950 de grame, nascut cu doua luni inainte, si a luat in greutate, astfel ca acum are 1,5 kilograme.

Din pacate, sase bebelusi care se aflau in salonul mortii de la Maternitatea Giulesti au murit dupa tragedie.

Bebelusii supravietuitori de la Giulesti au uimit medicii din toata lumea.

Concluzia dramei de la Giulesti: sistemul sanitar din Romania ucide!

Primele imagini de pe camerele de supraveghere din maternitatea Giulesti dezvaluie o situatie cumplita.

Asistenta Florentina Cirstea, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO