Disputa pe Ice Hotel de la Balea Lac. Numele, marca inregistrata in Suedia

Ultima actualizare: 05-07-2012 09:15

"Ice Hotel" sau "Hotelul de gheata"? Aceasta este intrebarea la care vor trebui sa raspunda magistratii dupa ce o firma din Suedia a cerut schimbarea imediata a denumirii de Ice Hotel pe care o poarta celebra constructie ridicata la Balea Lac.

Firma suedeza sustine ca numele respectiv este marca inregistrata, asa ca va depune o plangere la Tribunalul Bucuresti.

Somatia firmei din Suedia a ajuns la Balea Lac la inceputul acestui an. De teama sa nu fie obligati sa plateasca daune, managerii obiectivului turistic de la Balea Lac au schimbat imediat denumirea de "Ice Hotel" in "Hotelul de gheata".

Ulterior au contactat o firma de avocatura care verifica daca cele doua cuvinte uzuale "hotel" si "gheata", cu traducerea lor in limba engleza , pot fi considerate marci inregistrate.

Dupa ce au cercetat documentele, avocatii le-au dat sperante managerilor sibieni ca ar putea contesta in instanta denumirea revendicata de suedezi.

Pana cand magistratii se vor pronunta in acest caz, sute de turisti, mai putini interesati de cum se va numi constructia de gheata, viziteaza saptamanal palatul de clestar de la peste doua mii de metri altitudine.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO