"Bonus" la intoarcerea din vacanta pentru zeci de romani: case jefuite

Ultima actualizare: 27-09-2012 21:09

Sarbatorile de iarna au adus zambetul pe fetele multor hoti, iar de acum se citeste si disperarea pe chipurile pagubitilor.


Oamenii se intorc unul cate unul acasa si dupa ce vad ca le lipsesc mai toate lucrurile de pret, merg sa completeze plangeri la sectiile de politie.  

Politistii au birourile pline. In Capitala, de exemplu, 20 de case au fost sparte numai in primele zile ale anului, iar in Ilfov hotii au trecut pragul a 50 de case in aceasta vacanta. Si numarul ar putea creste. Pe masura ce oamenii se intorc acasa, apar si plangerile.

O mare vina o poarta chiar proprietarii acestor locuinte, care omit sa-si asigure casele cu sisteme de alarma sau camere de supraveghere.

Politistii nu pot face altceva decat sa constate ca la adapostul intunericului, hotii au spart locuintele si s-au facut nevazuti.

Cele mai atractive tinte sunt evident casele mari, aratoase, de unde hotii sunt siguri ca nu pleaca in niciun caz cu mana goala. Si un lucru bine de stiut: tamplaria de termopan este cea mai vulnerabila, pentru ca este cel mai usor de spart.

Proprietarii unei case din Buftea se pot considera norocosi: desi au fost calcati de hoti, nu au nicio paguba. Intrusii au fost alungati chiar de sistemul de alarma.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arata cum hotii au escaladat peretele casei, apoi au ajuns pe terasa, au fortat un geam si, in cateva secunde, au fost in camera. Au apucat sa ajunga doar pana in hol.

Dar daca pentru unii proprietari sistemele de securitate au fost adevarate salvatoare de averi, cei care nu au apucat inca sa-si instaleze camere de supraveghere sau sa se aboneze la o firma de paza regreta amarnic.

S-au furat chiar si parfumuri incepute - nimic din ce putea fi valorificat nu a scapat. Hotii le-au incarcat pe toate intr-un microbuz pe care l-au luat tot din curtea unor pagubiti. Au avut parte si de un bonus: 10.000 de lei, suma aflata in torpedou.

Paza buna trece primejdia rea, ne reamintesc politistii. Trebuie sa va asigurati cat mai bine locuinta: fie cu sisteme de paza, sisteme de alarma, camere de supraveghere, fie ca nu au ramas in locuinta valori importante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO