Teo Trandafir este in stare grava. Sufera de pancreatita severa necrozata

Teo Trandafir

Informarea data astazi de reprezentantii Clinicii AKH din Viena este mai pesimista decat precedentele. Daca in urma cu doua zile, medicii anuntau ca starea pacientei se imbunatateste constant, astazi acestia spun ca Teo Trandafir este in stare grava.

"Doamna Teodora Trandafir se lupta cu pancreatita severa necrozata. Chiar daca nu exista o amenintare directa si imediata asupra vietii ei, boala in sine este periculoasa pentru viata pacientului si imprevizibila. Se afla sub tratament masiv de terapie intensiva si are nevoie de ingrijire interdisciplinara optima. Se afla sub anestezie generala si, momentan, nu poate comunica", au declarat reprezentantii Spitalului Universitar din Viena.

Situatia nu se va schimba in viitorul apropiat se arata in comunicatul postat pe site-ul Clinicii AKH.

Ce este pancreatita severa necrozata

Este cea mai severa forma de inflamatie asociata cu pancreatita. Practic, aceasta inflamatie provoaca moartea celulelor pancreatice, determinand astfel formarea de tesut necrotic (n.r. mort) la nivelul pancreasului, care se poate infecta.

Citește și
Teo Trandafir
Teo Trandafir a fost operata. Interventia a fost un "succes"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Cantitatea tesutului necrotic determina gravitatea bolii si este cel mai important predictor de mortalitate in acesata afectiune.

Starea de sanatate a pacientului care sufera de pancreatita acuza necrozata poate evolua in trei directii:

- vindecare;

- pseudochist - complicatie a pancreatitei acute necrozate, manifestata prin "sechestrarea" de tesut necrotic, in jurul caruia se formeaza o capsula fibroasa;

- abces - se formeaza atunci cand tesutul necrotic se infecteaza. Se fomeaza prin trei mecanisme: formarea unui perete fibros in jurul colectiei fluide, ulcer duodenal penetrant sau infectia pseudochisturilor.

Teo Trandafir a fost supusa, in 24 februarie, unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, anunta atunci Clinica AKH din Viena, intr-un comunicat de presa. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau ca interventia a fost un "succes" si adaugau ca aceasta va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Clinica AKH anunta, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara "curand". Ulterior, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice. Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Joi, 6 ianuarie, deputatul PDL Teo Trandafir a fost internata la Sectia de Gastroenterologie a Spitalului Elias cu tulburari digestive, greata, varsaturi, frisoane. Deputatul a fost supus mai multor analize.

Vineri, 7 ianuarie, i s-au facut noi analize si un examen computer tomograf, a declarat managerul unitatii sanitare, Doina Dimulescu.

Surse medicale au declarat atunci, pentru Stirile ProTv, ca Teo Trandafir sufera de pancrearita acuta si ca starea sa necesita o interventie chirurgicala. Aceleasi surse spun, insa, ca pacienta nu a fost de acord sa fie operata.

Medicii sustin ca in astfel de cazuri pacientul intra in "conservare medicala" , pentru a fi stabilizat la nivel gastric. Se trece pe regim, repaos digestiv si tratament specific, iar daca nu raspunde la tratament se recomanda interventia chirurgicala.

Pancreatita poate aparea din cauza unei afectiuni cronice a cailor biliare care se acutizeaza, sau dupa consumul de grasimi emulsionate (maioneza, frisca, etc.).

Intr-o declaratie pentru showbiz.ro, Teo Trandafir a spus ca a fost nevoita sa cheme ambulanta dupa ce, timp de doua zile, nu s-a simtit bine.

Din cauza deshidratarii, medicii i-au administrat mai multe perfuzii.

In data de 11 ianuarie, Teo Trandafir a fost transportata cu un avion privat spre localitatea Linz, un oras din nord-vestul Austriei, iar de aici a fost preluata de o ambulanta a Spitalului AKH din Viena. Transferul a avut loc la solicitarea expresa a familiei, au declarat reprezentantii Spitalului Elias.

"Doamna Teodora Trandafir a fost internata marti seara (n.r. 11 ianuarie) in Spitalul Universitar din Viena. Motivul internarii l-a constituit o inflamatie acuta a pancreasului. Starea ei de sanatate este cauzata de un factor benign, cel mai probabil de aparitia unor pietre la vezica biliara, eliberate pe tractul biliar", se preciza in comunicatul remis, in data de 12 ianuarie, de spitalul vienez.

Acesti factori i-au cauzat deputatului PDL o forma acuta, dar usoara de pancreatita, insotita de o serie de disfunctii ale unor organe, mai scriu medicii austrieci in documentul citat.

"In acest moment, starea clinica a pacientului este stabila; nu are nevoie de ventilatie artificiala si este capabila sa comunice cu echipa medicala si cu rudele. Sectia interdisciplinara in care este ingrijita este specializata in tratamentul necesar acesteia", mai scriau atunci reprezentantii spitalului.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Medici: Starea lui Teo Trandafir se imbunatateste constant dupa operatie
Medici: Starea lui Teo Trandafir se imbunatateste constant dupa operatie

Vesti bune din Austria. Teo Trandafir se recupereaza dupa interventia chirurgicala la care a fost supusa, functiile vitale sunt stabile, iar starea ei se imbunatateste constant, anunta medicii de la Clinica AKH din Viena printr-un comunicat.

Teo Trandafir a fost operata. Interventia a fost un
Teo Trandafir a fost operata. Interventia a fost un "succes"

UPDATE: Teo Trandafir a fost supusa, joi, unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, potrivit unui comunicat al Clinicii AKH din Viena.

Externarea lui Teo Trandafir, amanata din cauza unei complicatii septice
Externarea lui Teo Trandafir, amanata din cauza unei complicatii septice

Externarea lui Teo Trandafir din spitalul din Viena a fost amanata din cauza unei complicatii septice, a anuntat Spitalul Universitar din capitala Austriei, unde aceasta este internata din 11 ianuarie.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.