Opţiuni suplimentare oferite de rețelele de socializare în ziua votului. Ce spun cercetătorii

24-05-2019 20:16

Platformele de socializare online, folosite de milioane de europeni, le vor reaminti duminică utilizatorilor că este o zi importantă, în care îşi vor putea exercita votul la alegerile europarlamentare.

Într-un demers nemaiîntâlnit până acum, Facebook, Twitter, Google şi Snapchat vor oferi opţiuni suplimentare celor care vor să îşi împărtăşească gestul civic.

Cei de la Facebook vor crea un buton special în aplicaţie, în toate ţările europene în care se votează, inclusiv în România.

După modelul folosit deja în alte state, în aplicaţie va fi afişat mesajul "Azi sunt alegerile europarlamentare", cu două opţiuni: ”Mai multe informaţii” şi ”Eu votez”. Cei care votează vor putea apoi să distribuie pe reţea acest eveniment.

Butonul de Facebook este un instrument care şi-a dovedit eficiența, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, încă din 2012. Cercetătorii au arătat că folosirea acestuia în alegerile dintr-un stat american, în 2010, au adus la vot 340.000 de oameni în plus.

Şi Google va avea un logo special în ziua alegerilor europene. Le va reaminti celor de pe net ca 26 mai e ziua votului.
Instagram va pune în aplicaţie rame dedicate care vor trimite spre site-urile cu informaţii oficiale despre vot şi alegeri.

Şi cei de la Snapchat au anunţat că vor trimite către toţi europenii cu drept de vot şi care au cont la ei, un mesaj video care să-i îndemne la urne.

Twitter a introdus deja pictograme speciale pentru alegeri, care să însoţească hashtag-urile #AlegeriUE2019 și #dedataastavotez în mai multe limbi. Parlamentul European are chiar o campanie adresată tinerilor.

Peste 426 de milioane de persoane sunt pe listele de alegători la acest scrutin european.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO