Spania - Germania 2-1. Spania înscrie în minutul 120. Mikel Merino duce Spania în semifinale și elimină gazda turneului

×
Codul embed a fost copiat

Spania învinge Germania cu 2-1 după un meci foarte disputat care a intrat în prelungiri. Mikel Merino a reușit golul decisiv pentru Spania în minutul 120.

Cele mai importante faze ale meciului  

Meciul s-a terminat. 

Minutul. 120+6 - Daniel Carvajal (Spania) este trimis la cabine după ce arbitrul vede în carnețel că acesta fusese deja avertizat!

Citește și
„Am ucis 200 de oameni, dar sunt mai rău decât eram”. Mercenarul Wagner care s-a întors în Rusia și a devenit youtuber critic al regimului

Minutul. 120 – GOL Spania. Mikel Merino marchează golul decisiv.

Minutul. 117 – Niclas Fullkrug (Germania) preia o pasă precisă la marginea careului de 6 metri şi trimite balonul cu o lovitură precisă cu capul spre partea stângă a porţii. Din păcate, portarul respinge încercarea.

Minutul. 105 – Florian Wirtz foarte aproape să facă dubla pentru Germania. Șutul său trece razant pe lângă bara din stânga a porții Spaniei.


Meciul intră în prelungiri.

Minutul. 89 – Florian Wirtz egalează pentru Germania. Jucătorul german finaliează după o centrare.

Minutul. 81 – Kai Havertz încearcă să păcălească portarul dar mingea trece foarte puțin peste.

Minutul. 77 – Bară Germania! Niclas Fullkrug a trimis un şut din prima de la o distanţă foarte mică, dar mingea a zguduit bara din partea dreaptă.

Minutul. 69– Șansă bună pentru Germania. Robert Andrich care câştigă puțin spaţiu şi trimite un şut puternic de la distanţă medie direcţionat în colţul drept de jos.

Minutul. 51 – GOL Spania. Lamine Yamal dă încă o pasă decisivă pentru Spania. Dani Olmo finalizează fără probleme din fața porții

Minutul. 47 - Alvaro Morata primește o pasă excelentă chiar în fața porții însă finalizarea este peste.

Minutul. 46 - A doua repriză începe cu un fault făcut de Germania.


S-a terminat prima repriză. 

Minutul. 35 – Kai Havertz (Germania) preia o centrare precisă trimisă cu efect în interiorul careului, controlează balonul şi trimite un şut frumos spre colţul stâng de jos.

Minutul. 27 – Al doilea galben pentru Germania. David Raum este sancționat după un fault dur.

Minutul. 19 – Germania are prima ocazie de gol prin lovitura de cap a lui Kai Havertz care trimite balonul periculos pe spațiul porții.

Minutul. 14 – Lovitură liberă Spania. Lamine Yamal execută lovitura liberă dintr-o poziție promițătoare,dar mingea s-a dus cu puțin pe lângă bara dreaptă.

Minutul. 2 - Spania are primul șut pe poartă prin Rodri care trimite mingea pe mijlocul porții.

Meciul a început. 

UPDATE - Echipele de start

Spania

Spania: 23. Unai Simon - 2. Dani Carvajal, 3. Robin Le Normand, 14. Aymeric Laporte, 24. Marc Cucurella - 16. Rodri, 8. Fabian Ruiz - 19. Lamine Yamal, 20. Pedri, 17. Nico Williams - 7. Alvaro Morata (căpitan). Selecţioner: Luis de la Fuente.
Rezerve: 1. David Raya, 13. Alejandro Remiro - 4. Nacho, 5. Daniel Vivian, 12. Alex Grimaldo, 6. Mikel Merino, 10. Dani Olmo, 15. Alex Baena, 18. Martin Zubimendi, 22. Jesus Navas, 9. Joselu, 11. Ferran Torres, 21. Mikel Oyarzabal, 25. Fermin Lopez, 26. Ayoze Perez.

Germania

Germania: 1. Manuel Neuer - 6. Joshua Kimmich, 2. Antonio Rudiger, 4. Jonathan Tah, 3. David Raum - 25. Emre Can, 8. Toni Kroos - 10. Jamal Musiala, 21. Ilkay Gundogan (căpitan), 19. Leroy Sane - 7. Kai Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.
Rezerve: 12. Oliver Baumann, 22. Marc-Andre ter Stegen - 15. Nico Schlotterbeck, 16. Waldemar Anton, 18. Maximilian Mittelstaedt, 20. Benjamin Henrichs, 24. Robin Koch, 5. Pascal Gross, 11. Chris Fuhrich, 13. Thomas Muller, 23. Robert Andrich, 9. Niclas Fullkrug, 14. Maximilian Beier, 17. Florian Wirtz, 26. Deniz Undav.

--------

Acest sfert de finală aduce față în față echipele cu cele mai multe titluri la Campionatul European. Spania și Germania au ridicat trofeul de câte trei ori fiecare.

Sunt și cele mai în formă echipe de la EURO 2024, conform statisticilor. Au înscris cele mai multe goluri, au cele mai multe șuturi pe poartă, conduc în ceea ce privește precizia paselor și au primit doar trei goluri împreună, potrivit UEFA.com.

Iar aceste performanțe au venit după un joc spectaculos, la care au contribuit și tinerii Lamine Yamal și Jamal Musiala.

„Cu siguranță va fi un meci între egali. Cele două echipe probabil joacă cel mai bun fotbal din turneu în acest moment. Totul se va rezuma la cine va gestiona mai bine momentele fără minge și la cine nu va intra în panică”, a declarat spune căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan.

Spania - Germania, echipele probabile:

Spania: Unai Simon; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Pedri, Rodri, Fabián Ruiz; Yamal, Morata, Williams

Germania: Neuer; Kimmich, Rudiger, Tah, Raum; Andrich, Kroos; Musiala, Gundogan, Wirtz; Havertz

Englezul Anthony Taylor va arbitra partida.

Cum au ajuns Spania și Germania în sferturi:

Spain

Spania a câștigat „grupa morții”, din care au mai făcut parte Italia, Croația și Albania, cu 9 puncte și un golaveraj 5-0.

Grupa B
3-0 vs Croația (Morata '29, Fabian Ruiz '32, Carvajal '45+2)
1-0 vs Italia (Calafiori autogol '55)
1-0 vs Albania (Ferran Torres '13)

Optimi
4-1 vs Georgia (Rodri '39, Fabian Ruiz '51, Williams '75, Olmo '83; Le Normand autogol '18)

Germania

Germania a terminat pe primul loc într-o Grupă A, din care au mai făcut parte Elveția, Ungaria și Scoția, cu 7 puncte și un golaveraj 8-2.

Grupa A
5-1 vs Scoția (Wirtz '10, Musiala '19, Havertz penalti '45+1, Füllkrug '68, Can '90+3; Rüdiger og '87)
2-0 vs Ungaria (Musiala '22, Gundogan '67)
1-1 vs Elveția (Fullkrug '90+2; Ndoye '28)

Optimi
2-0 vs Danemarca (Havertz penalti '53, Musiala '68)

Cum văd partida cei doi selecționeri

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei: „Va fi un meci echilibrat. Ar fi putut fi finala EURO și cred că va fi un meci egal din punct de vedere fotbalistic. Germania începe mereu meciurile puternic, așa că, evident, vom încerca să contracarăm acest lucru. Vom încerca să preluăm inițiativa și să atacăm din primul minut.”

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei: „Nu este o finală, este un sfert de finală. Vrem să fim una dintre echipele din semifinală. Spania vrea, de asemenea, să fie campioană, așa că va fi un meci greu. Ambele echipe sunt bune în posesie, au calități bune de contra-presing și pot pune adversarii sub presiune.”

Articol recomandat de sport.ro
Unii români nu fac într-un an câți bani va primi Florinel Coman pe zi, în Qatar: despre ce sumă e vorba
Unii români nu fac într-un an câți bani va primi Florinel Coman pe zi, în Qatar: despre ce sumă e vorba
Citește și...
Ce spune fundaşul iberic Marc Cucurella despre Mbappe: „Cel mai bun mod de a-l opri este să fim uniţi”
Ce spune fundaşul iberic Marc Cucurella despre Mbappe: „Cel mai bun mod de a-l opri este să fim uniţi”

Fundaşul iberic Marc Cucurella crede că modul cel mai bun prin care coechipierii săi de la echipa naţională a Spaniei l-ar putea opri pe atacantul francez Kylian Mbappe este „să fie uniţi”.

EURO 2024: Erdogan consideră că suspendarea lui Demiral, care a făcut semnul Lupilor gri este ''o decizie pur politică''
EURO 2024: Erdogan consideră că suspendarea lui Demiral, care a făcut semnul Lupilor gri este ''o decizie pur politică''

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a estimat că suspendarea pentru două meciuri dictată împotriva fotbalistului turc Merih Demiral pentru un gest controversat la EURO 2024 este una pur politică.

Vincenzo Montella, după înfrângerea suferită de echipa sa în faţa Olandei, la EURO 2024: „Nu am regrete”
Vincenzo Montella, după înfrângerea suferită de echipa sa în faţa Olandei, la EURO 2024: „Nu am regrete”

Selecţionerul Turciei, fostul atacant italian Vincenzo Montella, a asigurat că nu are "regrete" după înfrângerea suferită de echipa sa în faţa Olandei, scor 1-2, sâmbătă la Berlin, în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

Recomandări
VIDEO șocant. Atac fără milă al Rusiei în Ucraina. Rachetele au lovit un spital pentru copii. Cel puțin 20 de morți
VIDEO șocant. Atac fără milă al Rusiei în Ucraina. Rachetele au lovit un spital pentru copii. Cel puțin 20 de morți

Rusia a atacat cu rachete, luni, mai multe ținte din orașe din Ucraina, inclusiv un spital de copii din Kiev, omorând cel puțin 20 de persoane și rănind alte 50, a anunțat Ministerul de Interne. 

Rezultatele la Bacalaureat 2024 s-au afișat. Rata de promovare: 76,4%. Lista pe județe
Rezultatele la Bacalaureat 2024 s-au afișat. Rata de promovare: 76,4%. Lista pe județe

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2024 au fost afișate astăzi, 8 iulie, pe platforma oficială bacalaureat.edu.ro.

Ce au spus oamenii când au aflat că TAROM și-a anulat cursele. ”Știi reacția aia când îți dai cu ciocanul peste deget?”
Ce au spus oamenii când au aflat că TAROM și-a anulat cursele. ”Știi reacția aia când îți dai cu ciocanul peste deget?”

TAROM a anulat zece curse luni, după ce peste 20 de piloți și copiloți au anunțat că nu sunt apți de zbor. Compania aeriană a precizat că va informa pasagerii cu privire la reprogramarea zborului sau rambursarea banilor.