EURO 2020: Federaţia engleză, amendată de UEFA cu 30.000 de euro pentru incidentele de la semifinala cu Danemarca

Dată publicare: 10-07-2021 15:20
Dată actualizare: 10-07-2021 15:30


Anglia - Danemarca

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca Federaţia Engleză de Fotbal să fie amendată cu 30.000 de euro ca urmare a incidentelor de la semifinala EURO 2020 cu Danemarca.

“CEDB a decis amendarea Federaţiei Engleze de Fotbal cu 30.000 de euro pentru folosirea unui laser pointer, probleme în timpul intonării imnurilor naţionale şi folosirea de dispozitive pirotehnice”, se arată pe site-ul UEFA, potrivit News.ro.

Forul continental a deschis o procedură disciplinară faţă de federaţia engleză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, miercuri, în timpul semifinalei EURO 2020 de pe Stadionul Wembley. Imaginile TV au arătat o lumină verde pe faţa lui Schmeichel chiar înainte ca Harry Kane să execute penaltiul din prelungirile meciului de miercuri. Schmeichel a respins balonul în faţă la acel penalti, dar mingea a ajuns tot Kane, iar a doua oară jucătorul de la Tottenham a trimis balonul în poartă. Acest gol, înscris după un penalti controversat, a calificat Anglia în finala competiţiei.

De asemenea, suporterii englezi au fost acuzaţi că au provocat tulburări în timpul imnului naţional al Danemarcei şi că au folosit materiale pirotehnice.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO