Vin alte scumpiri? Pretul petrolului Brent a depasit 117 dolari pe baril

03-03-2011 00:31

petrol

Pretul petrolului Brent a depasit, miercuri, 117 dolari pe baril, din cauza violentelor din Libia care pun in pericol infrastructura de productie a tarii si a riscului ca problemele sa fie de lunga durata.

La ora 16:45 GMT, petrolul Brent, de referinta la bursa din Londra, era cotat in crestere cu 1,89 dolari, la 117,31 dolari pe baril.

Cotatia s-a apropiat de maximul ultimilor doi ani si jumatate, de aproape 120 dolari pe baril, in urma informatiilor privind noi atacuri aeriene ale sustinatorilor presedintelui Muammar Gaddafi la Bega, la doi kilometri de un terminal petrolier important.

Pretul petrolului destinat pietei americane a avansat cu 2,21 dolari, la 101,84 dolari pe baril. "Atacul a fost aproape de unul dintre cele mai mari terminale petroliere ale Libiei", a declarat Andy Lebow, trader la compania MF Global din New York.

Seful companiei petroliere libiene, Shokri Ghanem, a declarat ca problemele din tara, daca vor continua, ar putea urca pretul petrolului la peste 130 de dolari pe baril.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO