Seful RBS Romania: Vanzarea bancii nu ii va afecta pe clienti
Cu cat se poate vinde o banca, in plina criza financiara internationala? Este intrebarea care ii macina pe britanicii de la Royal Bank of Scotland, care au scos la vanzare si sucursala din Romania.
Aceasta este evaluata la 300 de milioane de euro, insa analistii spun ca in aceste vremuri cumparatorii vor fi putini si cam zgarciti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ziarul Fianciar a evaluat anul trecut RBS Romania la 300 de milioane de euro. Pretul la care ar putea fi vanduta astazi este insa cu totul altceva.
Posibilii cumparatori ar putea fi banci care sunt deja prezente in Romania si care vor sa se extinda. O alta varianta ar fi rascumpararea bancii de catre ABN AMRO, banca de la care RBS a cumparat sucursala din Romania in urma cu mai putin de un an si jumatate. Indiferent ce se va intampla, clientii nu vor fi afectati.
"Pana cand procesul de vanzare se va incheia, activitatea continua in mod normal. Pentru clientii nostri nu se schimba nimic: acelasi personal, aceleasi porduse, aceleasi servicii," isi linisteste clientii Peter M. Weiss, presedinte RBS Romania.
In afara de filiala din Romania, RBS vrea sa le vanda si pe cele din alte 14 tari.