Nu mai sunt bani! Se strica marfa in containerele din porturi


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 09:05
Data publicarii: Joi 05 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
container

Mii de containere cu fructe, legume, carne sau produse cosmetice zac de luni de zile in Portul Constanta, iar multe produse sunt pe cale sa se strice.


Este un alt efect al crizei, spun angajatii. Firmele romanesti, care si-au comandat marfa din toamna trecuta, nu mai au bani, asa ca n-au mai venit sa o ridice din port. 

Forfotei de alta data, cand sute de oameni munceau de zor in terminalul de containere din Portul Constanta Sud-Agigea, i-a luat locul acum o liniste mormantala. Nimeni nu mai descarca marfa din containerele venite din toata lumea. Docherii pierd vremea, dar nici nu iau bani.

Si soferii de TIR, multi dintre ei cu firme infiintate dupa ce au facut credite uriase, nu mai au de lucru.

La terminalul de containere, unul dintre cele mai mari din Europa, cei 500 de angajati se tem ca isi vor pierde locurile de munca. Cate 100 sunt trimisi deja in concediu, prin rotatie, in fiecare saptamana. Culmea, legea nu ii obliga pe cei care au comandat marfa, iar apoi au abandonat-o, sa si-o recupereze. Nici nu ii pedepseste in vreun fel.

In astfel de cazuri, soarta acestor marfuri depinde, in general, de o hotarare judecatoreasca. Proprietarii containerelor blocate in port ii dau in judecata pe cei care le-au comandat marfa, care ajunge, in final, ori la firma cumparatoare, ori ramane in proprietatea transportatorului. In cazul in care produsele sunt alterate, vor fi distruse.


Sursa: Pro TV

Vezi ce masuri a luat Guvernul pentru a strange bani la buget!
Proiectul de buget pentru 2009, aprobat de Guvern
VIDEO PROTVPLUS.RO