Leul pierde teren ca urmare a crizei economice internationale


Ultimul update: Joi 21 Iunie 2012 16:58
Data publicarii: Luni 29 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Bani

In Romania, finantistii confirma ca problemele de pe plan international se resimt din plin in evolutia leului si a bursei. Astfel, moneda nationala a ajuns din nou la 3,7 lei pentru un euro, iar bursa a pierdut aproape 2%.


Cu alte cuvinte, investitorii straini au inceput sa se fereasca de Romania. Moneda nationala a pierdut luni doi bani fata de cea europeana.

Cursul oficial anuntat de Banca Nationala este de 3,7028 lei pentru un euro, valoare ce n-a mai fost atinsa de sase luni. 

Grav este ca analistii sunt de parere ca leul va continua sa isi piarda din putere, daca problemele de peste ocean nu se domolesc.

Cum era de asteptat si bursa a scazut, cu aproape 2%, tot din cauza turbulentelor de pe pietele europene. Potrivit expertilor, este o criza de lichiditati care se resimte la nivelul pietei de capital si care probabil va determina o evolutie foarte volatila si in perioada urmatoare.

In privinta sistemului bancar, oficialii Bancii Nationale sustin ca nu avem de ce sa ne facem griji. Cu toate acestea, exista cel putin zece banci care sunt prezente si in Romania, si care au de recuperat bani de la Lehman Brothers. 

Reprezentantii bancilor explica insa ca sumele sunt nesemnificative in raport cu resursele pe care le au la dispozitie si nu le pun in pericol activitatea.

Sursa: Pro TV

Euro urca la maximul ultimelor sase luni: 3,7028 lei
Al doilea mare creditor din Germania ajutat cu pana la 35 mld. de euro
Economia americana sta pe un butoi de pulbere
Al doilea mare creditor din Germania ajutat cu pana la 35 mld. de euro
Economia americana sta pe un butoi de pulbere
VIDEO PROTVPLUS.RO