Legea unica a salarizarii ingheata salariile bugetarilor!


Ultimul update: Sambata 07 Iulie 2012 04:36
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Sindicalistii au iesit de la Ministerul Muncii linistiti ca, in sfarsit, bugetarii care nu vor fi dati afara au aflat cati bani vor primi anul acesta. Asadar, potrivit legii unice a salarizarii, nimeni nu o sa ia niciun leu in plus, dar nici in minus.

De la 1 ianuarie, de cand a intrat in vigoare legea unica a salarizarii, contabilii care calculeaza lefurile bugetarilor au fost bulversati. Si pe buna dreptate.

Actul normativ spune "clar" ca toate salariile ingheata in 2010. Aceeasi lege impune ca angajatii de la stat sa nu se bucure de sporuri care sa treaca de 30% din totalul venitului lunar. Cu alte cuvinte cei care au prime peste leafa de baza riscau sa incaseze mai putin.

Este nevoie asadar de o hotatare de guvern care sa lamureasca un articol deja existent in lege, semn ca salarizarea unica a fost facuta in graba, cred sindicalistii.

Asa zisa "veste buna" li se adreseaza numai romanilor care isi vor pastra locul de munca.

Pentru cei 100.000 vizati de concedieri, marile confederatii sunt gata sa iasa in strada. Incepand de luni, cate 100 de membri ai Cartel Alfa vor picheta Ministerul Finanatelor. Vor ca autoritatile sa vina cu o solutie pentru ca oamenii in pericol sa isi piarda painea sa fie trimisi macar in somaj tehnic. S-ar putea bucura de acest ajutor si angajatii de la particular .

 


 

Adio tichete de masa, cadou sau de vacanta pentru bugetari!
Salariul minim - marul discordiei intre bugetari si angajatii de la privat
An prost pentru bugetari. Cine va ramane si cine va fi dat afara?
VIDEO PROTVPLUS.RO