Inflatie de apartamente de 3 si 4 camere scoase la vanzare

Ultima actualizare: 31-03-2012 19:30

Lipsa banilor si cheltuielile uriase de intretinere ii obliga pe romani sa-si caute locuinte mai mici. In acest moment, jumatate din apartamentele scoase la vanzare sunt de 3 si 4 camere.

Proprietarii spera sa le gaseasca un cumparator, in timp ce dezvoltatorii imobiliari lanseaza doar proiecte de garsoniere si apartamente mici.

Inflatia de apartamente mari scoase la vanzare a fost generata de ipoteci care nu mai pot fi platite, pierderea locului de munca sau costurile mult prea mari de la intretinere, in cazul batranilor ramasi singuri.

Cu adevarat disperati sunt insa aceia care au facut imprumuturi pentru nevoi personale cand bancile ofereau bani oricui si au girat cu casele. Criza i-a lasat intre timp fara slujbe sau afaceri si acum nu mai au bani de rate.

Fenomenul se regaseste si in cifre. Apartamentele de 3 si 4 camere constituie 45% din piata apartamentelor scoase la vanzare, ceea ce reprezinta o crestere de 10% fata de inceputul anului.

Dezvoltatorii imobiliari incearca sa se plieze pe cerintele pietei si construiesc blocuri intregi de garsoniere. Pretul unei astfel de locuinte porneste de la 25.000 de euro si nu depaseste 40.000.

In ceea ce priveste suprafetele, ele variaza intre 28 si 46 de metri patrati utili.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO