Gazprom: Romania nu mai poate inlocui Bulgaria in proiectul South Stream


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 20:27
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
gazoductul South Stream

Bulgaria nu mai poate fi inlocuita de Romania ca principal hub al gazoductului South Stream, a declarat, la Sofia, directorul general al grupului Gazprom, Alexei Miller.

Declaratia lui Miller a fost facuta dupa semnarea, cu directorul general al Bulgarian Energy Holding, Maia Hristova, a unei intelegeri privind infiintarea companiei South Stream AD, detinuta in mod egal de Gazprom si grupul bulgar, cu scopul constructiei South Stream in Bulgaria.

Seful Gazprom a temperat, astfel, temerile de la Sofia ca Rusia ar putea alege Romania pentru tranzitul South Stream spre Europa Centrala si de Sud, din cauza pretentiilor cabinetului bugar, condus de premierul Boiko Borisov, in legatura cu mai multe proiecte energetice.

"Cu Bulgaria pregatim studiul de fezabilitate al proiectului si avem semnat un acord pentru constructia South Stream; cu Romania nu avem semnate contracte", a declarat Miller jurnalistilor in timpul vizitei de la Sofia. Gazprom discuta cu Romania posibilitatea intrarii tarii in proiectul South Stream din postura de consumator si nu de stat de tranzit, a adaugat el.

Sursa: Pro TV

Tags: south stream,

Gazprom impinge Bulgaria in South Stream prin Romania
Romania, acord in 2011 cu Rusia pentru proiectul South Stream
Planurile Rusiei de a construi South Stream sunt
VIDEO PROTVPLUS.RO