Bursa a scazut cu 8,37%, intr-o sedinta in care piata a fost inchisa


Ultimul update: Duminica 24 Iunie 2012 19:31
Data publicarii: Vineri 24 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
BVB

Bursa si-a acccentuat declinul la 8,37%, dupa ce operatiunile au fost suspendate timp de o ora, intrucat majoritatea actiunilor din componenta indicelui BET au cazut cu peste 12%.


Conducerea Bursei de Valori Bucureşti a oprit tranzacţiile, vineri, pentru o ora incepand de la 13:41, dupa ce majoritatea actiunilor au cazut cu aproape 15%.

"Am decis sa suspendam tranzactiile intrucat indicele BET a aratat ca s-a depasit pragul de variatie de 12%. Momentan ne consultam cu intermediarii din piata si cel mai probabil transferurile vor fi reluate peste o jumatate de ora (fata de momentul sistarii operatiunilor). Dupa reinceperea tranzactionarii, pragul de 12% nu va mai fi luat in calcul, variatia maxima admisa fiind de 15%", a declarat pentru MEDIAFAX Stere Farmache, presedintele - director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Va reamintim ca aceasta este a doua oara in acest an cand BVB a hotarat inchiderea tranzactiilor.

Bursa de Valori Bucuresti a suspendat sedinta de tranzactionare si la inceputul lunii octombrie. In premiera pentru Romania directorul general al Bursei a decis sa prelungeasca predeschiderea. Brokerii pot introduce ordine, insa s-a executat o singura tranzactie pentru fiecare actiune, o masura de temperare a pietei de evita scaderea accentuata.


Sursa: Mediafax

Bursa din nou la pamant: scaderi cu pana la 15% la deschidere
UPDATE: Vinerea neagra pentru Bursa de Valori Bucuresti
VIDEO PROTVPLUS.RO