Alimentele importate, mai scumpe cu pana la 15% doar din deprecierea leului


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 20:04
Data publicarii: Luni 02 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
legume

Preturile produselor alimentare importate sau realizate din materie prima din import vor creste in urmatoarele luni ca urmare a devalorizarii leului.


"Importam 70% din carnea de porc, 80% din fructe si legume, 30% din laptele destinat procesarii si zahar brut pentru productia de zahar rafinat. La o depreciere a monedei nationale de 10%, care se mentine timp de o luna sau doua luni, preturile produselor pot creste cu pana la 15%", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, potrivit Ziarului Financiar. 

Vom manca mai putin in 2009 din cauza crizei economice? Potrivit studiilor, consumatorii romani vor alege mai rar sa se distreze in afara casei, acesta fiind un motiv in plus pentru care va creste consumul de alimente si semipreparate. Cu toate acestea, piata de retail nu va mai cunoaste avantul din 2008. 

Daca in 2008 s-au construit peste 30 de supermarketuri si hipermarketuri, in 2009 se vor deschide cel mult 10 magazine noi, estimeaza dezvoltatorii.


Sursa: Pro TV

Tags: scumpiri, alimente,

Etichete conform normelor UE pentru branza si lactate
De frica scumpirilor, pensionarii isi fac rezerve de medicamente
Afla aici cand vor creste preturile alimentelor!
VIDEO PROTVPLUS.RO