50.000 de masini rechemate in service de constructorul japonez Nissan

Ultima actualizare: 14-09-2012 04:33

Rechemarile in service castiga, din pacate, teren printre producatorii de automobile. Ultima "intrata in lot" este o companie japoneza.

Nissan isi anunta clientii din vestul Europei ca doua dintre cele mai vandute modele ale sale ar putea avea probleme la sistemul de directie. Lista se mareste asadar la 4 constructori in Romania, si cel putin 10 la nivel mondial.

Este vorba despre aproximativ 50.000 de unitati din cele mai vandute modele Xtrail si Qashqai. Nissan isi anunta clientii ca exista riscul ca directia sa se rupa. Importatorul nu a precizat daca aceasta campanie a inceput in Romania si nici nu a dat publicitatii cifre.

Rechemarea a inceput insa deja in Marea Britanie si Italia. Proprietarii sunt anuntati asupra riscului desprinderii unui surub important pe axul directiei si daca se continua conducerea vehiculului in aceste conditii, capacul cu surub se poate desprinde complet de pe caseta de directie. In aceste conditii, cand vehiculul executa un viraj cu un unghi amplu, axul pinion se poate desprinde cu riscul pierderii directiei.

Intre timp, Toyota continua cea mai ampla campanie de rechemari din tara noastra, cu aproape 12.000 de unitati afectate de un defect la pedala de acceleratie. Constructorul a anuntat insa ca modelul Corolla care a intrat in vizorul autoritatilor americane nu s-a vandut in tara noastra.

Pe lista masinilor rechemate se mai afla Renault cu Kangoo, Megane si Scenic, ultimele doua cu probleme la pedala de frana. La nivel international rechemarile depasesc deja 20 de milioane de autovehicule.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO