Rechemari in service a milioane de masini. Toyota ar putea avea pierderi


Ultimul update: Luni 27 August 2012 04:27
Data publicarii: Marti 02 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Pedala de acceleratie ce trebuie verificata ar putea pune in dificultate Toyota. Rechemarile in service a peste 4 milioane de masini intr-un interval de un an ar putea genera pierderi de doua miliarde de dolari companiei japoneze, anunta BBC.


 

Intre timp, verificarile au inceput si in Romania la masini.

Si Peugeot a identificat 13 autoturisme comercializate in tara, dintre cele fabricate la aceeasi uzina cu Toyota.

Pedala buclucasa, despre care se vorbeste atat, e facuta din plastic, cum sunt mai nou multe dintre piesele folosite pe masinile noi. Cei de la Toyota au declarat ca problema apare la o articulatie, unde din cauza frecarii se poate ajunge la blocarea acceleratiei. Demontarea, repararea si remontarea la loc dureaza cel mult 30 de minute. Pana acum, la noi nu s-a petrecut niciun incident.

Constructorul are banuiala ca in timpul drumului, pedala de acceleratie ar putea sa nu revina la pozitia initiala ori sa o faca prea lent. Totul depinde insa si de uzura sau mediul in care este folosita masina.

Afectate de rechemare sunt majoritatea modelelor vandute pe piata romaneasca de marca japoneza, de la micul IQ la Sedanul Avensis. Vorbim despre masini produse in aceeasi fabrica din Cehia, unde sunt asamblate si modelele gemene lui Aygo, Peugeot 107 si Citroen C1.

Aceasta campanie de rechemare este una dintre cele mai mari din ultimii ani. Importatorii au anuntat ca toti cei interesati pot cere lamuriri prin telefon, internet sau in reprezentante. Toate persoanele afectate vor fi programate incepand de saptamana viitoare.

Tags: toyota, masini,

VIDEO PROTVPLUS.RO