Dupa Toyota, si Renault anunta o verificare in Romania!


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 23:36
Data publicarii: Miercuri 17 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Lantul problemelor pare sa nu se mai rupa pentru Toyota. Constructorul japonez de automobile se pregateste pentru inca o rechemare de amploare. In Romania, Renault anunta ca sunt probleme la pedala de frana pentru anumite modele.

 

Rechemarea este transparenta si gratuita. Aceasta se adauga unei campanii de amploare din partea Toyota care recheama 12.500 de autovechicule in tara noastra. Ultima veste proasta este ca si Toyota Corolla s-ar putea adauga listei in Statele Unite din cauza unor probleme la servodirectie.

"Am aflat ca exista plangeri conform carora puterea resimtita in volan de la sol este mai mare la noile modele electrice decat la cele clasice hidraulice. Daca va fi considerata o problema de siguranta, bineintele ca vom face o rechemare", spune Shinichi Sasaki, director calitate Toyota.

In Statele Unite, majoritatea constructorilor au ajuns sa recheme aproape 20 de milioane de unitati. Pe lista sunt sapte constructori dintre care japonezii de la Toyota au problemele cele mai mari cu peste 8,5 milioane de masini. Vin din urma americanii cu alte 7 milioane de vehicule chemate la verificare in ultimul an.

Intre timp si Renault anunta o verificare in Romania! Intr-o adresa catre ANPC, oficialii Renault anunta ca exista riscul ca pedala de frana sa se rupa. Asadar, toti proprietarii modelelor cu probleme au fost chemati la service, iar mecanicii vor verifica pedala si o pot schimba.

Este vorba despre modelele Megane 3 si Scenic 3 produse in iunie si iulie 2009. Riscul este ca soferul sa piarda franarea in cazul desprinderii acesteia din sudura.

Tags: auto, toyota, renault,

VIDEO PROTVPLUS.RO