Ciupercile, cea mai bună sursă de proteine în post. Ingredientul-minune care le face atât de delicioase
Care e sursa eficientă de proteine în post? Ciupercile. Și au doar 10 calorii la 100 de grame. Recomandarea este să alegeți soiuri cât mai diverse. Detalii, chiar acum. Începe "Doctor de bine".
Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient.
În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din DZR de vitamina B3 și B5.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ce trebuie să știm despre ciuperci? Că se comportă ca un burete, absorb rapid apa sau uleiul în care sunt gătite.
Cât despre gătit, ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute.
Au doar 10 calorii la 100 de grame
Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate.
Puneți sare peste ciuperci de la începutul gătitului, sarea are capacitatea să scoată apa dintr-un produs, prin urmare ciupercile vor pierde jumătate din cantitatea de apă din structura lor, iar gustul se va intensifica.
De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de sodiu. Și când spunem glutamat, spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil.
De consumat fără restricție de cantitate, mai ales că au doar 10 cal/100g.