Studiu: Inalbitorul diluat poate reduce imbatranirea pielii

Ultima actualizare: 21-11-2013 02:12
piele

Un studiu realizat de Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford sugereaza ca inalbitorul poate fi solutia pentru tratarea problemelor pielii si a imbatranirii.

O solutie diluata, de 0,005% inalbitor in apa, poate sa inverseze atat inflamarea cat si imbatranirea pielii, sustin cercetatorii.

Studiul a fost realizat pe soareci si da sperante cercetatorilor ca vor putea, intr-o zi, sa foloseasca informatiile pentru tratarea unor probleme grave ale oamenilor, inclusiv  reducerea efectelor secundare ale tratamentelor anti-cancer.

Solutiile diluate de inalbitori au fost eficiente in tratarea eczemelor, dar doctorii nu au stiut de ce, a declarat Thomas Leung, coordonatorul studiului.

Investigatia sa a relevat ca expunerea pielii la inalbitor blocheaza exprimarea genelor controlate de complexul de proteine NF-kB, responsbile de sinteza de ADN, cu un rol critic in procesul de inflamare.

Huffington Post relateaza ca descoperirile sunt promitatore pentru pacientii bolnavi de cancer, care sufera de dermatita produsa de radiatii, un efect dureros, asemanator arsurilor solare. Aceasta e produsa de radioterapie si duce la perioade lungi de pauza intre tratamente.

Cand substanta a fost testata pe soareci batrani, cercetatorii au descoperit ca solutia de inalbitor este o adevarata "fantana a tineretii".

"Am descoperit ca, daca blocam activitatea proteinelor NF-kB la soarecii de laborator mai batrani, prin imbaierea in solutia de inalbitor, pielea animalelor a inceput sa arate mai intinerita. Aceasta a ajuns, din imbatranita si fragila, mai groasa, cu o proliferare celulara mai crescuta", a declarat Leung.

Efectele anti-imbatranire au fost de scurta durata, ele diminuandu-se la scurt timp dupa oprirea bailor in inalbitor.

La testele pe oameni, echipa va cauta alte utilizari ale solutiei diluate de inalbitor.

"E posibil ca, pe langa beneficiile in tratarea dermatitei de iradiere, sa ajute in tratarea ranilor produse de ulcerul diabetic. E foarte interesant ca inalbitorul diluat are foarte putine efecte secundare. Ar putea fi un tratament usor, sigur si ieftin.",  a explicat Leung, coordonatorul studiului.

Chiar daca s-a demonstrat ca utilizarile inalbitorului sunt sigure, cercetatorii recomanda pacientilor sa foloseasca tratamentul sub supravegherea unui doctor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO