Cazurile în care mierea trebuie consumată în dozele recomandate de medic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

"Am probleme cu glicemia, colesterolul şi greutatea. Pot să consum măcar miere, dacă mă abţin de la dulciuri?" Iată o întrebare pe care mulţi medici o primesc din partea pacienţilor.

De obicei, după un set de analize care apreciază lanţurile metabolice și care au ieşit prost. Răspunsul e nuanţat.

Alina Mates, expert apicultură: ”Dacă se înlocuieşte din timp consumul de produse îndulcite artificial cu miere scade riscul de diabet. Sigur, aici vorbim despre prevenţie.”

De ce? Albinele preiau nectarul florilor şi îl metabolizează. În stup dau acest nectar deja metabolizat altor albine, care îl regurgitează repetat. Aşa apare mierea. Un zahăr natural, care a fost metabolizat deja și care nu mai este agresiv pentru pancreasul uman. Dintre toate sortimentele de miere, cea care nu cristalizează are mai multă fructoza - zahărul pe care îl găsim în fructe.

Alina Mates, expert apicultură: ”Conţinutul din fructoza de mierea de salcâm e complet diferit faţă de alte sorturi.”

Dar toate tipurile de miere sunt mai bune decât zahărul.

Când analizele care apreciază lanţurile metabolice ies prost - glicemia, acidul uric, grăsimile circulante - e cazul să treceţi la dietă.

Dieta din prediabet respectă organele interne şi nu dă senzaţia de foame permanentă. Interdicţiile privesc cantitatea, pe de-o parte, apoi faina albă, zahărul şi fulgii de porumb - de cealaltă.

Mierea o puteţi consuma numai în dozele recomandate de medic și aceastea, săptămânal.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO