Mergeti la medic imediat ce v-a cazut un dinte. De ce acest lucru nu este doar o problema estetica

Ultima actualizare: 02-11-2014 07:06
dantura

Cum arata dantura dumneavoastra? Indiferent de raspuns, vizitati medicul o data la 6 luni pentru igienizari profesionale! Iar daca v-ati pierdut un singur dinte, mergeti cat mai rapid la specialist. Nu aveti doar o problema estetica.

Un adult are 32 de dinti. Si toti sunt importanti nu doar pentru aspectul estetic. Iata ce implica pierderea unui singur dinte:

Dr. Taner Chemal, specialist implantologie: "Oasele maxilare de pierd, se resorb, se atrogiaza, se topesc. Odata ce se pierde osul, practic medicul se afla in imposibilitatea de a insera implanturi dentare."

Din aceste motive, mergeti la medic imediat ce va lipseste un singur element dentar. Implantul nu numai restaureaza aspectul estetic, ci impiedica si osul sa se topeasca. Din pacate insa, stomatolgii constata ca unui adult din 3 ii lipsesc dinti. Frecvent, se constata si pacienti carora le lipseste mare parte dintre dinti. Iata cum se fac lucrarile fixe pe implanturi:

Dr. Taner Chemal, specialist implantologie: "Daca pacintul nu prezinta resorbtie osoasa, a veniti la timp si osul nu a apuca sa topeasca, putem insera 6-8 sau 10 impanturipe exterior pe care putem sa inseram aceata puntie pe care sa punem dintii."

Exsita o tehnica numita total fix care permite unei persoane fara niciun dinte sa zambeasca imediat dupa interventia chirurgicala.

Dr. Dumitru Ovidiu, medic specialist implantologie orala: "Pacientul revine la control in zilele urmatoare, iar apoi din 6 in 6 luni pentru a verifica igiena si ocluzia, pe intelesul pacientuilor, muscatura."

Aceasta lucrare dureaza peste 30 de ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO