La ce trebuie să fiţi atenţi dacă optați pentru fațetele dentare. Sfaturile medicilor


Ultimul update: Miercuri 26 Iunie 2019 09:45
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2019 09:20
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Extracții dentare, faţele dentare, dar şi implantul dentar sunt tehnici uzuale în acest moment. Dar pentru că vorbim de tehnici chirugicale, acestea pot veni la pachet cu efecte secundare.

 

 

Înaintea oricărei intervenţii chirurgicale în cavitatea orală, cereţi a doua opinie. Este o idee pe care vesticii au îmbrăţişat-o acum mai bine de 40 de ani. Iată trei exemple care necesită, înainte de intervenie, a doua opinie.

A doua părere se cere cu tomografia dentară în faţă. Cele mai frecvente intervenţii chirurgicale în sfera orală sunt extracţiile dentare.

Prof. dr. univ. Horia Barbu, medic chirurgie dento-alveolară: Se fac extracţii, nu se îndepărtează resturile, chisturile sau granuloame, nişte mici infecţii la vârful rădăcinii care rămân acolo, în timp se fac din ce în ce mai mari şi se pot maligniza. Chisturile mari se pot transforma în tumori maligne cum ar fi chisturile de la molarii de minte.

De fapt, două sfaturi în care veţi primi şi planul de tratament detailat.

În ultimii ani, faţetele dentare au fost o soluţie estetică pentru cei care nu au dinţi tocmai perfecţi. La ce trebuie să fiţi atenţi? Faţetele trebuie să fie poziţionate la mică distanţă de gingie. 

Prof. dr. univ. Horia Barbu, medic chirurgie dento-alveolară: Să fie cât de cât la distanţă de gingie. Nu trebuie să intre sub gingie. Ele se fac la nivelul gingiei. Când gingia suferă ea produce o inflamaţie, aceasta inflamaţie topeşte osul. De câte ori avem o inflamaţie se topeşte osul. Dacă nu sunt bine adaptate aceste pot duce în timp la retracţia gingiei şi a osului la acesta parodontoză.

Haideţi să vedem acum de ce înaintea unui implant e nevoie de două opinii medicale. Eşecul cel mai frecvent în implant înseamnă că acesta nu va rămâne în os, ci va ieşi în cavivatea orală. De ce se întâmplă aşa?

Asis. univ. drd. Daniel Referendaru, medic chirurgie dento-alveolară: Osteo-integrarea implantului înseamnă că acesta e integrat de os. Dacă adiţia nu e bine făcută, acest impant va dispărea de pe arcadă rapid. De ce? Osul de topeşte şi apar acele spire în cavitatea orală.

Prof. dr. univ. Horia Barbu, medic chirurgie dento-alveolară: N-a fost făcută adiţie de os sau n-a foat făcută cum trebuie sau implantul n-a foat făcut corect.

Înainte de aceste intervenţii cereţi mai multe păreri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

O pisică lângă fiecare copil. Motivul pentru care medicul ne dă acest sfat
Importanța vitaminei D în organism și cum o obținem de la soare fără să ne ardem pielea
Cum ne pregătim pentru vacanță. Proceduri de înfrumusețare pentru începutul verii