Cum poate fi rezolvată problema arterelor astupate printr-o intervenție fără anestezie


Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 10:49
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Cele mai frecvente boli grave privesc arterele, ne spune orice medic de specialitate. Şi se referă la astuparea acestora. La ora actuală, un vas mare obturat poate fi rezolvat printr-o simplă intervenţie, fără anestezie.

Astuparea vaselor se manifestă, în faza de vârf, prin infarct acut, durere sau presiune în piept. La ora actuală, fluidizarea se poate face fără operaţie. Printr-un vas mare, este introdusă o proteză, care va crea spaţiu pentru sânge, iar fluxul va fi reluat la capacitate normală.

Trombocitele, celulele care au rol să repare leziunea, formează un tromb - nimic altceva decât un dop - care va închide tot vasul. Situaţia e ameninţătoare de viaţă.

Vorbim despre boală care omora cei mai mulţi oameni, la nivel global, dar care poate fi prevenită. Cu voinţă, cu ajutor, cu răbdare, fumătorii - o categorie însemnată a suferinzilor - trebuie să renunţe la viciu.â

Endoteliul, acea foiţa despre care discutăm mai devreme, este sensibilă la noxele provenite din ţigară. Ruperea ei favorizează depunerea de colesterol.

Pe de altă parte, mişcarea - 30 de minute de mers pe jos, zilnic - este, iar, un medicament eficient. De dată această, mecanismul de apărare se schimbă: endoteliul produce substanţe auto-protectoare.

Tags: artere, infarct,

Mergeti la medicul specialist inca de la primele simptome de insomnie. Cum poate fi tratata
Cum ne protejam pielea de ultravioletele nocive. Mergeti la medicul dermatolog de doua ori pe an